Dimecres, 3 de juliol de 2024
senderisme

La literatura serà la protagonista del Festival de Senderisme de la Vall Fosca

La 9a edició del certamen, que forma part del cicle de 12 festivals de senderisme als Pirineus, arrenca aquest dijous i s’allargarà fins al diumenge

Pallars Digital Pallars | 3 de juliol de 2024 a les 11:45
El tret de sortida del certamen serà l’estrena de la Georuta del Carrilet | Vall Fosca
La Vall Fosca arrenca aquest dijous i fins diumenge la 9a edició del seu festival de senderisme, que enguany girarà entorn de la literatura. El tret de sortida del certamen serà el mateix dia 4 de juliol a la tarda, amb l’activitat estrella del festival, que inclourà l’estrena de la Georuta del Carrilet, un sopar i una activitat d’observació del cel nocturn en aquesta zona declarada destinació Starlight el 2018.

Dins del programa també hi ha activitats com la descoberta de vestigis de la Guerra Civil; l'entrada a la terra dels bruixots on va tenir lloc un judici contra persones acusades de bruixeria, mentre que també s'aprendrà a identificar els cants dels ocells. A més, es descobriran històries de camins i els participants jugaran a ser exploradors per descobrir els secrets de la biodiversitat.
 
La literatura serà molt present en aquesta edició del festival: el divendres, el periodista Quico Sallés presentarà el llibre Quan sonava la sirena, de Manel Gimeno, mentre que dissabte s’inaugurarà l’exposició Històries i camins, una exposició centrada en històries que amaguen els camins dels Pirineus i que es podrà visitar durant tot l’estiu al Museu Hidroelèctric de Capdella. Finalment, el diumenge, es podran descobrir alguna d’aquestes històries en el recorregut de Capdella al pontet de Rus, de la mà de l’escriptora Núria Garcia Quera.

Enguany es tornarà a recrear un campament de muntanya d’estiu com els que organitzaven les entitats excursionistes de començaments del segle XX. Ubicat als afores de la Pobleta de Bellveí, es podrà visitar durant tot el cap de setmana i acollirà la presentació del llibre del Manel Gimeno, així com tallers d’acampada i supervivència gratuïts.
 
El Festival de senderisme de la Vall Fosca és una iniciativa local que és possible gràcies a la col·laboració d’entitats com l’Institut Centre d’Estudis de Muntanya del Pallars (ICEMP), on es formen guies de muntanya, l’IDAPA o la cooperativa Alba Jussà, que ofereix serveis a persones i famílies amb discapacitat, en risc d'exclusió i vulnerables del territori amb l'objectiu d'acompanyar-les en el seu cicle de vida.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació