Dijous, 4 de juliol de 2024
Raiers

Tot llest a la Pobla de Segur per a la 46a Diada dels Raiers

Com cada any, s’han programat diverses activitats lúdiques i culturals que culminaran diumenge amb la baixada dels rais fins al Pont de Claverol

Pallars Digital La Pobla de Segur | 4 de juliol de 2024 a les 09:45
Els raiers baixant pel Noguera Pallaresa durant la diada de l'any passat | TGE
La Pobla de Segur dona aquest dijous el tret de sortida a la 46a Diada dels Raiers, la segona des que antic ofici fos declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco el desembre de 2022. Novament, a banda de la tradicional baixada dels rais del diumenge fins al Pont de Claverol, s'han programat diverses activitats festives, lúdiques i culturals.

Aquest dijous, la festa començarà a les 22h amb una sessió de cinema a la fresca a la plaça del Daldo, durant la qual es projectarà la pel·lícula Canigó 1883, la llegenda pirinenca del poeta Jacint Verdaguer. L'endemà a la tarda serà el torn de la música i la dansa: en primer lloc, amb una mostra i taller de danses raieres amb Ivan Caro i La Sonsoni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Som Raiers (@elsraiers)


Posteriorment, l'actuació de la cantant aranesa Alidé Sans donarà pas al rai de nit i al castell de focs artificials. A partir de la mitjanit, Julivert i després DJ Figue seran els encarregats d'amenitzar la festa.
 
El dissabte al matí començarà la cursa popular l'Espardenyada, que comptarà amb una caminada pel Camí de Ribera amb la companyia La Pell de Camins, i amb l'acompanyament de Quimet Raier. En arribar a la presa de Llania, es durà a terme un taller de muntatge de rais. Ja durant la tarda se celebrarà el Ràfting a Rai des del Vernedot, seguit dels Jocs Gegants en família i una paradeta de La Barraca, la llibreria ambulant del Pirineu. Mentrestant al Punt lila hi haurà una gimcana infantil

A partir de les 19h començarà el Festiraier, amb una tarda nit de concerts amb La Colla Pirata-Pepet i Marieta, La Orquestrina del Fabirol, El Belda i el conjunt badabadoc, Funk Power Station i DJ Axel Gil. A banda, també hi haurà parades de menjar dels diferents restauradors i productors locals.
 
I el diumenge, la jornada començarà amb el Bus a Rai a partir de les 10:45h, mentre que a les 11:30h els tres rais sortiran de la presa Llania fins al Pont de Claverol, on arribaran entre les 13h i les 13:30h. La jornada comptarà també amb el Mercat raier, una demostració de balls aragonesosjocs gegants contacontes. El final de la diada raier també comptarà amb el tradicional dinar raier al Vernedot, que culminarà amb el ball de fi de festa.

 Consulta el programa de la 46a Diada dels Raiers


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació