Dijous, 4 de juliol de 2024
repoblament

Una cooperativa ofereix un taller per rehabilitar el poble d'Envall

L'Escola d'Oficis de Muntanya ha impartit 16 tallers amb una participació de 200 persones el primer any de funcionament

Pallars Digital Envall | 4 de juliol de 2024 a les 08:10
El poble d'Envall, a la Vall Fosca | M. Lluvich / ACN
L'Escola d'Oficis de Muntanya d'EnvallCoop, a la Vall Fosca, ha superat el primer any de programació de cursos i encara aquest estiu amb noves formacions. Estructures de fusta, cistelleria silvestre, iniciació al torn de ceràmica o ioga són els tallers que s'han convocat.

Però l'activitat que està despertant més interès és la proposta de recuperar el poble d'Envall, nucli on es troba l'Escola d'Oficis i que va romandre més de 30 anys abandonat. Durant cinc dies els inscrits col·laboraran en la reconstrucció del poble.
 

El refugi Casa Bigodé d'Envall. Foto: M. Lluvich / ACN

 
L'acollida del primer any de l'Escola ha estat "bona" i als 16 cursos que ha impartit i han participat unes 200 persones. Ara mateix es tracta d'una "escola autogestionada" i confien que durant aquest any s'homologui.

El petit poble d'Envall, a la Vall Fosca, va quedar completament abandonat a finals dels anys 70 del segle passat. L'any 2002 va tornar a tenir habitants i actualment en té una desena. Al poble hi ha Envall Cooperativa i el refugi i escola d'oficis Casa Bigodé.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació