Dijous, 4 de juliol de 2024
Telefonia

Catalunya en Comú denuncia els problemes de telecomunicacions que pateixen els veïns del Pirineu

Lamenten les males connexions que pateixen a les dos comarques pallareses des del mes de maig

Pallars Digital Vall Fosca | 4 de juliol de 2024 a les 08:43
Pobellà, un dels pobles de la Vall Fosca afectats per la recent avaria | Vall Fosca
Catalunya en Comú ha denunciat els problemes de telecomunicacions que pateixen els veïns i les veïnes del Pirineu. Després que diversos pobles de la Vall Fosca estiguessin tres dies sense cobertura telefònica i Internet, els comuns lamenten en un comunicat que la qualitat del servei a les comarques del Pallars "deixa molt a desitjar".

Assenyalen que molts nuclis pateixen de "poca cobertura, zones fosques, una baixa qualitat de servei amb trucades que es tallen o velocitats reduïdes de connexió a Internet que no permeten teletreballar, i caigudes de servei durant dies sense solucions ràpides". Un problema, apunten, que "s'agreuja quan arriben les segones residències i els turistes, que saturen les ja deficitàries infraestructures".
 
A més, apunten que l'Alt Pirineu i Aran és una "vegueria abandonada" que pateix una manca d'inversions des dels darrers 10 anys. En aquest sentit, en primer lloc, reclamen a la companyia Movistar -responsable del servei als pobles afectats de la Vall Fosca- que solucioni els problemes d'accés amb rapidesa.

En segon lloc, demanen als ajuntaments i als consells comarcals de les zones afectades assessorin a tota la seva població per facilitar l’accés a les vies de reclamació oficials contra les empreses de telecomunicacions per la manca de servei, tant per via amistosa com mitjançant les oficines de consum.
 
Per tot plegat, Catalunya en Comú afirma que l'equitat territorial "cal defensar-la amb l'accés als serveis bàsics i estratègics quan aquests estan prestats per empreses privades". En cas contrari, sentencien, cal "buscar els mecanismes perquè esdevinguin públiques i amb criteris d’igualtat social i no merament econòmics".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació