Divendres, 5 de juliol de 2024
música

El Festipallars es prepara per a una 16a edició amb rècord de grups participants

Fins a 14 formacions musicals actuaran al certamen, que tindrà lloc el 13 de juliol a la platja del Piolet de Salàs

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 5 de juliol de 2024 a les 08:36
La presentació del festival pallarès ha tingut lloc aquest dijous a la platja del Piolet de Salàs | TGE
El Festipallars torna el proper dissabte 13 de juliol a la platja del Piolet de Salàs amb una 16a edició de rècord. Fins a 14 formacions musicals prendran part al certamen, fet que ha obligat l'organització a sumar un nou espai de concert a la franja del migdia que s'ubicarà a la terrassa del Piolet. 

Els organitzadors celebren aquest alt nombre de grups reflecteix "bona salut de la música a la comarca" i alhora l'interès de les bandes per participar en aquest festival històric. Al Festipallars hi ha implicats els ajuntaments d'Isona i Conca Dellà, Talarn, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur i Tremp amb la coordinació de l'Oficina Jove del Consell Comarcal del Pallars Jussà.
 

Durant la presentació del festival, aquest dijous, el president del Jussà, Ramon Jordana, ha volgut agrair a l'Ajuntament de Salàs que un any més es consolidi la ubicació del Festipallars en "un espai meravellós". Afirma que és una "aposta consolidada" al territori i que "posa en valor tots els músics del Pallars".

Per la seva banda, l'alcalde de Salàs, Jaume Solé, ha declarat que és "un privilegi" ser la seu permanent del festival, tot destacant l'esforç dels cinc ajuntaments per potenciar la música quilòmetre zero. Respecte al Piolet, que qualifica com "la platja comarcal", ha assegurat que és una bona manera de "portar la festa on hi ha la gent".
 
 

Cartell de luxe

Els autèntics protagonistes, però, seran els músics que tocaran durant la jornada, alguns dels quals per primer cop. És el cas del duet format per la Jana i la Martina, de només 16 anys, i que veuen el Festipallars com una bona oportunitat per donar-se a conèixer. De fet, aquest és un dels pilars del festival, on es poden trobar estils molt diversos, que van des de la bossa nova, passant pel Hard Rock, la música urbana o el pop, entre molts altres.

Enguany el Festipallars començarà al migdia amb una sessió vermut a la terrassa del Piolet on actuaran la Juliana Penna amb la formació Cria Canto Duo. La seguiran el duet de rock alternatiu Bronka i tancarà el concert el solista Manu Morata.

La segona sessió començarà a les 17:30h a l'escenari acústic batejat com a Roc de Pessonada. Obriran el concert la Jana i la Martina, les participants més joves, Mercè i Arnau, un duet ja veterà del festival i la rumba de Mark&Charlie,  que també s'estrenen enguany. Finalment, a partir de les 20:00h hi haurà sessió rock a l'escenari Sant Corneli amb les bandes Wasteland Babies, Ramones&mazmorras, Badjokers, Torb, Mark Bosque, Bernat MB i Fugint del Silenci, per acabar amb la DJ Punxo Coses.
 
 

Horari

Malgrat que enguany s'han hagut d'incrementar les hores de concerts per poder encabir totes les formacions participants, s'ha previst que el festival tanqui les portes aproximadament a les 03:30h de la matinada. Un altre element que denota l'esperit col·laboratiu del festival és l'adjudicació de la barra a una entitat sense ànim de lucre que estigui formada principalment per persones joves o que treballi en projectes adreçats a joves. En l'edició d'enguany anirà a càrrec de l'entitat l'Ateneu del Pallars.

El Festipallars va néixer l'estiu del 2008 en un format itinerant pels diferents municipis organitzadors. Amb el temps, va tenir lloc un canvi de model, i el 2017 el Festival deixa de ser itinerant i entre tots els organitzadors busquen una ubicació i un format més estiuenc i mediterrani que permeti aprofitar millor els plaers de l'estiu a la comarca.

És en aquest moment que s'escull la platja del Piolet com a ubicació permanent del festival. Aquest nou paratge permet redissenyar de dalt a baix el format de l'esdeveniment convertint-lo en un festival de tarda i nit, on es pot gaudir del paisatge, les activitats aquàtiques, s'incorporen parades de menjar per poder passar el dia, entre altres elements, però mantenint com a eix central la música feta al Pallars.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació