Dissabte, 6 de juliol de 2024
ciclisme

La via ciclista entre Sort i Rialp entrarà en servei a finals d'estiu

Amb prop de tres quilòmetres, facilitarà la mobilitat de vianants i ciclistes amb una inversió de 3,8 milions d’euros

Pallars Digital Sort | 5 de juliol de 2024 a les 09:41
La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat aquest dijous les obres | Territori
La via ciclista entre Sort i Rialp a l'entorn de la C-13 entrarà en funcionament a finals d'estiu. Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera de Territori, la poblatana Ester Capella, durant la visita a les obres, que compten amb una inversió de 3,8 milions d'euros. Amb prop de tres quilòmetres, aquesta actuació permetrà promoure una mobilitat activa i descarbonitzada, tant per als desplaçaments quotidians com per als lleure.
 
Capella ha destacat la visió que Territori introdueix a l'hora de dissenyar les infraestructures viàries: "Cada vegada que millorem una carretera pensem també en l'altra mobilitat, la sostenible, l'activa, que té a veure amb els camins i les vies ciclables; posem l'èmfasi en recorreguts interurbans per a l'oci però pensant també en l'ús quotidià, i que enllacen amb activitats industrials, empresarials o agràries", ha afegit. Per a Capella, "aquest projecte al Pallars Sobirà facilitarà la mobilitat dels vianants i dels ciclistes".
 
El nou vial es construeix pel corredor comprès entre la carretera C-13 i el marge dret de la Noguera Pallaresa. El traçat s'inicia al nord de Sort, a les immediacions de la rotonda de connexió de la C-13 amb la carretera de Llessuí (LV-5223), i finalitza a l'extrem nord de la zona esportiva de Rialp, a l'entrada del nucli urbà. La nova via ciclista té una amplada de tres metres en la major part del recorregut, amb reduccions a 2,5 metres en els trams més estrets entre el riu i la C-13.

Per tal d'evitar afeccions al riu Noguera Pallaresa i l'entorn, l'actuació inclou un lleuger desplaçament d'algun tram de la carretera i disposarà també d'estructures de contenció. Els treballs es completen amb les tasques de senyalització i de drenatge. Les obres van començar a principis d'any i estan en una fase avançada d'execució: estan finalitzant les tasques de moviment de terres i pròximament acabaran les de pavimentació.
 
Aquesta actuació s'emmarca en l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, que inclou com un dels seus eixos l'execució de vies per al foment de la mobilitat quotidiana en bicicleta en àrees urbanes i d'activitat econòmica situades a l'entorn dels 10 quilòmetres, algunes també situades en entorns d'alt interès natural i paisatgístic.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació