Divendres, 5 de juliol de 2024
bicicletes elèctriques

La Diputació impulsa la instal·lació de 25 punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques en 12 municipis del Pallars

L’actuació pretén millorar la xarxa de recàrrega en espais vinculats a les principals rutes cicloturístiques de Lleida

Pallars Digital Pallars | 5 de juliol de 2024 a les 10:50
Un carregador de bicicletes a la Pobla de Segur | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Diputació de Lleida impulsarà la instal·lació de 85 punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques, 25 dels quals en 12 municipis del Pallars vinculats a les principals rutes cicloturístiques de la demarcació. L'ens provincial ha publicat la licitació del contracte, que preveu col·locar-ne 14 al Pallars Sobirà i 11 més al Pallars Jussà.

Amb aquesta actuació, que preveu invertir 260.000 euros, es pretén millorar la xarxa de punts de recàrrega de bicicletes elèctriques a les proximitats dels espais naturals del conjunt de la demarcació de Lleida, augmentant així les infraestructures necessàries per a la creació de productes vinculats. 
 
Els ajuntaments seran els encarregats de la seva instal·lació, manteniment i gestió. De fet, les ubicacions on aniran col·locats els diferents punts han estat triats pels mateixos consistoris, seguint algunes de les principals rutes ciclistes de les comarques pallareses.

En el cas del Sobirà, els beneficiats seran Alins (2), Baix Pallars (3), Farrera (2), Llavorsí (1), Soriguera (1), Sort (2) i Tírvia. D'altra banda, al Jussà s'instal·laran a Castell de Mur (3), Conca de Dalt (3), la Pobla de Segur (1), Senterada (1) i la Torre de Capdella (1).
 
L'actuació forma part del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí Naturalment Lleida, un projecte liderat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida que té un finançament de 3.500.000 euros provinents dels Fons Next Generation de la Unió Europea, i que té com a objectiu reformular el model turístic i consolidar els espais naturals de Lleida com un motor de desenvolupament de destí turístic d'excel·lència.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació