Dilluns, 8 de juliol de 2024
aigua

Les tempestes del cap de setmana deixen més de 60 litres al Pallars

Destaquen els 65 litres per metre quadrat caiguts a Espot o els 61 de la Pobla de Segur

Pallars Digital Pallars | 8 de juliol de 2024 a les 10:20
Una gran cortina d'aigua caient sobre Tremp el divendres | Jordi Uriach
Les fortes tempestes d'aquest cap de setmana han deixat més de 60 litres a les comarques del Pallars. Tot i que l'episodi més fort de precipitacions va ser el dissabte, entre el 5 i el 7 de juliol, diversos punts de la geografia pallaresa han superat els 50 litres per metre quadrat.
 
És el cas d'Espot (2.519m), on s'han acumulat 65,2 mm, o la Pobla de Segur, amb 61,9. En aquest últim, de fet, les pluges han provocat que llocs com la corba del Mirall s'inundessin a causa de la gran abundància d'aigua, tal com es pot veure en aquest enllaç. A més, el dissabte, la tempesta va obligar a cancel·lar diverses activitats de la Diada dels Raiers, com per exemple el Festiraier de la nit.
 
 
L'Alta Ribagorça va ser, amb diferència, la comarca que va patir la majoria de les destrosses i desperfectes causats per la pluja, en especial a les carreteres. Al Pallars Jussà, els Bombers només van haver d'actuar a Conca de Dalt per buidar els més de 10 centímetres d'aigua que s'havien acumulat en un celler del municipi.

Mentrestant, en altres punts del Pallars l'acumulació d'aigua també va ser destacable: 57,2 mm Peramea50,7 Sort50,5 a Salòria 46,7 Tírvia. Així mateix, tot i que en menor mesura, llocs com Tavascan en van recollir 35,8; a Certascan van caure 32 mm i, finalment, a Tremp se'n van registrar 31,9.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació