Dimarts, 16 de juliol de 2024
acadèmia de talarn

Felip VI i la princesa Elionor presideixen l'entrega de despatxos de l'acadèmia de Talarn

En els seus 50 anys de vida l'AGBS ha format més de 30.000 sergents

Pallars Digital Talarn | 8 de juliol de 2024 a les 11:48
El monarca espanyol i la princesa arribant a l'entrega de despatxos | M. Lluvich / ACN
L'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn ha celebrat aquest passat divendres el 50è aniversari de la seva creació. Durant aquest temps ha format més de 30.000 sergents. La darrera promoció, la 49a, amb més de 500 soldats, ha rebut l'acreditació de sergent durant l'entrega de despatxos presidida per Felip VI i, per primer cop, també per la princesa Elionor.

Una exhibició de la patrulla de paracaigudistes ha servit per commemorar l'aniversari de l'AGBS. La celebració castrense aquest any no ha comptat amb l'entrega de cap guardó per part del Govern de la Generalitat, però sí amb les condecoracions del monarca espanyol als millors de la promoció. L'acte ha finalitzat amb el tradicional llançament de gorres enlaire per part dels soldats.
 

El monarca espanyol i la princesa arribant a l'entrega de despatxos. Foto: M. Lluvich / ACN


En total han rebut el despatx de sergent 509 soldats, dels quals 32 són dones. El moment més emotiu de l'acte ha estat el record i homenatge que s'ha fet a dos companys de promoció que han mort aquest any.
 
El director de l'acadèmia, Ángel Rodríguez Gallo, s'ha dirigit als nous sergents i els ha encoratjat a seguir amb la formació per "no quedar desfasats" davant les exigències de l'exèrcit. El transcurs de la celebració l'han seguit centenars de familiars i amics dels sergents, que han aguantat sota el sol a més de 30 graus les tres hores que ha durat.

Entre les autoritats locals ha assistit a l'acte l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, i l'alcalde de Talarn, Àlex Garcia. El centre té 140 persones: 116 militars i 24 civils. En total l'11,2% són oficials, el 23,2% sotsoficials i el 65,6% tropa.
 

Dos insolacions i una pancarta

Les incidències més destacades han estat, novament, les insolacions de dos sergents causades per les altes temperatures durant l'acte. D'altra banda, abans de l'entrega, el Jovent Republicà del Pallars Jussà va penjar una pancarta al poble de Talarn amb el lema Al Pallars no tenim rei.
 

 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació