Dimecres, 17 de juliol de 2024
salut

L'Hospital del Pallars implementa un projecte pioner de formació en emergències obstètriques

L'objectiu del programa 'Ángeles de Guardia' és millorar la qualitat en l'atenció obstètrica, formant i donant suport als professionals del centre en situacions de risc

Pallars Digital Tremp | 9 de juliol de 2024 a les 08:18
Membres de l'Hospital del Pallars, l'Arnau de Vilanova i del Grup Espanyol de Seguretat Obstètrica | ICS
L’Hospital del Pallars de Tremp, l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i el Grup Espanyol de Seguretat Obstètrica (GESO) han signat aquest dilluns a la capital del Pallars Jussà un conveni de col·laboració per implementar al centre pallarès el programa Ángeles de Guardia, un projecte pioner de formació en emergències obstètriques per a centres amb un baix volum d’activitat.

L’objectiu és millorar la qualitat en l’atenció obstètrica, donant formació i suport als professionals de l'hospital en les situacions d’emergència. El programa consta de vuit mòduls de formació teòricopràctica amb models de simulació, una aplicació d’ajudes cognitives de suport amb les pautes d’actuació bàsiques en situacions de risc, i un sistema de registre dels resultats obtinguts.
 
Marta Simó, directora Clínica Territorial d’Obstetrícia i Ginecologia, explica que Ángeles de Guardia és un programa pioner que "aportarà molt valor a la ciutadania del nostre territori donat pot contribuir a millorar l’atenció i alhora també a atraure professionals al Pirineu". El programa disposarà d’una coordinadora especialista del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l'Arnau, la doctora Anabel Gascón, com a responsable del programa.

El Servei de Ginecologia de l'Hospital del Pallars està gestionat de manera integrada des de l'Arnau de Vilanova, té una activitat de 60 parts anuals i disposa d’un especialista de guàrdia durant tot l'any.
 
El Grup Espanyol de Seguretat Obstètrica (GESO) és una associació de 86 centres hospitalaris que lidera el registre espanyol de morbimortalitat materna i perinatal i diversos projectes d'intervenció basats en l'entrenament multiprofessional en obstetrícia amb tècniques de simulació.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació