Dimecres, 17 de juliol de 2024
Rescat de muntanya

Rescaten tres persones al coll de Guiló, a Lladorre, després de relliscar per una congesta de neu

Dos dels muntanyencs van resultar ferits i un d’ells va ser evacuat en helicòpter fins a l’Hospital del Pallars

Tomàs Garcia Espot Lladorre | 9 de juliol de 2024 a les 08:59
L'equip de rescat amb els muntanyencs accidentats | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dilluns tres persones accidentades després de relliscar en una congesta de neu al coll de Guiló, al municipi de Lladorre. L'avís s'ha rebut a les 14:46h i des del cos s'han mobilitzat efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb helicòpter, que han actuat conjuntament amb la gendarmeria francesa d'alta muntanya (PGHM).
 
Un dels muntanyencs -ferit arran de la caiguda- ha estat estabilitzat i remuntat a contrapès per la neu fins al coll, mentre que al segon l'han acompanyat caminant fins al mateix punt.
 
Des d'allà, els efectius han evacuat els excursionistes amb l'helicòpter, un fins a l'Hospital del Pallars de Tremp, mentre que l'altre ha rebut l'alta in situ. Per la seva banda, el tercer muntanyenc ha estat extret il·lès.
 

Fins a 13 rescats de muntanya en l'últim mes

L'arribada de l'estiu ha fet augmentar l'afluència al medi natural i també el nombre de rescats en aquesta època de l'any. Segons dades del Departament d'Interior, en l'últim mes al Pallars s'han produït fins a 13 salvaments, dels quals vuit han tingut lloc al Pallars Sobirà i cinc al Pallars Jussà, aquests últims durant el mes de juny.

Des de principi d'any el balanç és de 49 rescats a les comarques pallareses. D'aquests, 32 han sigut al nord, mentre que 17 s'han efectuat al sud. D'altra banda, l'any passat el recompte final de salvaments al medi natural es va quedar en 133, 94 al Pallars Sobirà i 39 al Pallars Jussà.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació