Diumenge, 1 de setembre de 2024
joves

El Pallars Jussà, sense Bus de la Festa per manca d'ofertes per operar el servei

La licitació ha quedat deserta en dos ocasions i un grup d'usuaris ha iniciat una recollida de signatures per trobar una solució

Pallars Digital Tremp | 9 de juliol de 2024 a les 11:24
Joves a punt de pujar al Bus de la Festa a Tremp en una imatge d'arxiu | Consell Comarcal del Pallars Jussà
El Pallars Jussà s'ha quedat sense Bus de la Festa aquest estiu. El motiu és que cap empresa s'ha presentat a l'oferta per operar el servei, que gestiona el consell comarcal. Així es va exposar durant el darrer consell d'alcaldies celebrat al mes de juny després que la licitació per fer-se càrrec del bus quedés deserta per segon cop.

Davant d'aquest fet, un grup de ciutadans i usuaris han iniciat una recollida de signatures a la plataforma Change.org perquè el bus pugui funcionar durant les festes majors pallareses. En un manifest on han fet palesa la seva "disconformitat i indignació", qualifiquen la notícia d'"injusta" i demanen al Consell Comarcal del Pallars Jussà que actuï urgentment per trobar una solució.

Si bé entenen les dificultats per trobar una empresa, afirmen que no creuen "que sigui motiu suficient per a deixar sense transport a gran part del jovent del Pallars". Exposen que és una problemàtica que "va molt més enllà del simple oci o capritx dels joves", tot apuntant que l'absència d'aquest bus, "segur i econòmic", pot provocar greus situacions com "accidents i morts a les carreteres".

Finalment, afirmen que aquest tipus de servei i mostra de preocupació cap al jovent "ens fa sentir acollits i arrelats al territori", ja que "és un dels grans problemes dels quals es queixen les institucions: el fet que cada cop siguem menys els que mantenim viu l’esperit jove del Pallars", conclouen.

 

Un servei "complex"

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ramon Jordana, ha confirmat a Pallars Digital que cap empresa d'autobusos ha optat a la licitació. Totes elles, segons Jordana, asseguren que es tracta d'un servei "complex". En aquest sentit, i segons alguns usuaris consultats per aquest diari, en anteriors edicions s'havien viscut situacions "desagradables" i fins i tot "perilloses".

No obstant això, el president ha assegurat que des del consell comarcal es continuaran explorant possibilitats. "Sap greu, perquè és un servei molt profitós pel jovent de la comarca i que ens agradaria mantenir, però hores d'ara cap empresa el vol oferir", ha explicat Jordana. En aquest sentit, el president comarcal ha fet una crida a rebre propostes i aportacions per poder trobar una solució i restablir un servei que comarques veïnes també han deixat d'oferir els darrers anys per motius similars.
 

Un servei amb força demanda

El Bus de la Festa és un servei amb forta demanda entre els joves de la comarca. Sense anar més lluny, l'any passat, va tancar la temporada mantenint unes altes xifres d'ocupació. En les 13 rutes que incloïa el calendari es van transportar 1.992 usuaris (153 per ruta de mitjana), un increment de gairebé el 7,5% respecte l'edició anterior, que ja havia estat de rècord.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació