Dilluns, 22 de juliol de 2024
teatre

Isona ja ho té tot a punt per celebrar la 4a edició del FART

De divendres a diumenge, el Festival d’Arts Escèniques d’Isona omplirà d’activitats els carrers de la població

Pallars Digital Isona | 10 de juliol de 2024 a les 10:39
Enguany s'ha programat 16 espectacles en vuit espais del poble | FART Festival
Isona ja ho té tot a punt per celebrar a partir d'aquest divendres la 4a edició del FART, el Festival d'Arts Escèniques al Carrer. Durant aquests dies es podrà gaudir d’una programació variada formada per teatre familiar, dansamúsicaimprovisació, circ, contes màgia. Unes propostes que consoliden el FART com un festival divers, fresc i innovador que vesteix les places de la població isonenca d'art i cultura.
 

Enguany es podrà gaudir de 16 espectacles en un total de vuit espais públics que seran els escenaris del festival. L'acte inaugural, a la plaça de l'Ajuntament, anirà a càrrec de l'actor de teatre, cinema i televisió Àlex Casanovas, guanyador d'un premi Max. Entre les propostes escèniques destaquen el Microteatre del Grup de Teatre d'Isona, els espectacles de circ i acrobàcia de les companyies Mi Santa Company, Moi Jordan i Flou Papagayo, o bé el teatre d'improvisació de Dos a l'atzar.
 
La màgia també hi serà present de la mà de Francis Zafrilla, així com la dansa, el teatre d'improvisació i inclusiu, els monòlegs d'humor o l'espectacle de clown, entre d'altres. La cloenda del festival anirà a càrrec de la música reivindicativa en acústic d'Itsasgorak, que presenta Florir per tornar a marcir.

El certamen va ser ideat ara fa tres anys per l'actor isonenc Ivan Caelles i impulsat conjuntament amb en Sisco Amorós, amb qui conformen la direcció del festival sota l’organització de l'ajuntament del municipi i col·laboració del Centre d’Estudis d'Isona i Conca Dellà.
 

Apropar la cultura al món rural

El FART és un festival que "neix del poble i pel poble", i que s'organitza des de l'Associació d'Arts Escèniques d'Isona (AAEI) amb col·laboració de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, amb l'objectiu d'apostar fermament per apropar la cultura al món rural, així com estimular i donar suport a la creació de companyies i artistes pallaresos.
 
A més, vol garantir l'accés a la cultura dels veïns i veïnes del municipi, donant resposta a la manca d'una sala cultural i d'una programació artística estable a Isona, tot vetllant per la democratització cultural, l'accessibilitat, la inclusió i la igualtat.

 Consulta aquí el programa sencer del FART 2024

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació