Dimarts, 16 de juliol de 2024
medi ambient

Els Agents Rurals incrementen la vigilància als espais naturals del Pallars durant l'estiu

Un dels aspectes que més preocupa és l'increment d'incompliments de les normes de circulació motoritzada

Pallars Digital Pallars | 11 de juliol de 2024 a les 08:17
Dos rurals en bicicleta vigilant a la vora del pantà de Sant Antoni | Agents Rurals
Els Agents Rurals intensifiquen durant els mesos de juliol i agost la vigilància dels espais naturals del Pallars per tal de garantir el compliment de les mesures que els protegeixen. També busquen preservar tant la seguretat de les persones usuàries com el el respecte per les activitats del sector primari.

En paral·lel, han endegat una sèrie de mesures informatives, tant directament a la ciutadania, com amb representants d'oficines de turisme, centres de visitants, ajuntaments i ens d'espais naturals per informar-los de novetats en la normativa sobre el medi natural, respondre a dubtes i rebre suggeriments.
 
Un dels aspectes que més preocupa és l'increment d'incompliments de les normes de circulació motoritzada en espais natural protegits i el conseqüent increment d'infraccions, tot i que, per exemple, al Parc Natural de l'Alt Pirineu i al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'ha instal·lat més senyalització i també s'ha editat documentació en diferents idiomes.
 

285 denúncies el 2023 i 75 aquest estiu

L'any passat, a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran els Agents Rurals van aixecar un total de 285 actes de denúncia relacionades amb la circulació de vehicles camp a través per prats de pastura d'alta muntanya, per llits de corrents naturals d'aigua o per vials no aptes o sense autorització.

Gran part de les denúncies, concretament tres de cada quatre, es van dur a terme durant els mesos d'estiu. Enguany ja s'hi ha interposat 75 denúncies per aquests motius.

Relacionades a aquestes denúncies també s'hi troben d'altres com circular a motor dins les Zones d'Especial Protecció de la Qualitat Acústica (ZEPQA), on no poden circular motocicles, quads, totterrenys i buguis no elèctrics, la prohibició de fer ús de fogons de gas i fer barbacoes, l'acampada o la tinença de gossos sense lligar que poden molestar i causar danys a la fauna salvatge o la ramaderia.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació