Dimecres, 17 de juliol de 2024
esbaiola't

Esterri d’Àneu dona el tret de sortida a quatre dies de teatre amb el 17è Esbaiola’t

El festival inclou enguany 33 propostes a preus populars amb la participació de 19 companyies professionals, de les quals set estrangeres, i 11 propostes del territori

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 11 de juliol de 2024 a les 10:45
Un espectacle del festival del 2023 | Esbaiola't
L’Esbaiola’t arrenca aquest dijous la seva 17a edició amb un cartell de luxe que inclou 33 propostes i diferents preus populars. Fins al diumenge 14 de juliol, les actuacions estaran repartides en 13 espais, on prendran part 19 companyies professionals, 7 estrangeres i 11 del Pallars Sobirà.

L'animació musical, el circ, la dansa, els titelles o la màgia seran els protagonistes del festival, que també durà als escenaris el teatre inclusiu, amb de les dos propostes de la Cooperativa Alba Jussà i Fundació Alosa de Lleida. També hi haurà lloc per als tallers, l'humor, el cabaret pallarès amb l'Esperanceta de Casa Gassia i el correfoc.
 
En total, seran 77 activitats en una edició marcada pel canvi de gestió, que enguany assumeix plenament l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu. Uns actes i espectacles que tindran preus populars, oscil·lant entre els 2 i 7 euros, mentre que molts d'altres seran gratuïts. Si l'any passat es van vendre uns 6.500 tiquets, en aquesta edició s'espera rebre més o menys el mateix volum de públic. 

La 17a edició també destaca per la varietat de companyies que protagonitzaran la mostra. Sis venen de França, com ara l'espectacle D-construction de la companyia Dyptik; un espectacle de dansa hip-hop de carrer amb sis ballarins al voltant d’una enorme tanca metàl·lica on a partir del moviment intenten trencar barreres de tot tipus.

 
També es podrà veure Clan Cabane, de la companyia La Contrabande, amb cinc acròbates i dos llits elàstics, que juguen amb fustes i construeixen espais de joc efímers, aquest espectacle és estrena a l’estat espanyol. I, finalment, Un Océan d’amour de la companyia La Salamandre; un espectacle de teatre d’objectes fet tot ell amb paper que parla d’una bonica història d’amor, del consumisme i del pas del temps, basat en el còmic de Grégory Panaccione i Wilfrid Lupano.

Mentrestant, de l’estat espanyol, hi haurà la companyia Jimena Cavalletti, amb el divertit espectacle B.O.B.A.S. Banda Orquestral Benèfica d’Actes Sepulcrals, on tres dones clowns ens faran gaudir d’allò més. A més, vindrà el mediàtic Wilbur, atleta olímpic reconvertit en acròbata i clown que ens meravellarà amb l’espectacle Piensa en Wilbur.
 
De Catalunya hi assistirà La Corcoles, amb l’espectacle Carena que és suport a la creació del festival i va estar fent residència creativa al mes d’abril a Esterri; també Manel Rosés amb la seva darrera creació en solitari Akri on explora els llindars a través de l’acrobàcia, la dansa i una escala; també tindrem a la companyia La Curiosa, amb l’espectacle per primera infància Textures on experimenten a través de la música, l’art i les projeccions; Jose Luis Redondo amb Arriba, un espectacle d’humor, molt sarcasme i equilibris.

 Consulta el programa sencer del festival Esbaiola't


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació