Dimarts, 16 de juliol de 2024
hidroelèctriques

L'antiga colònia dels Nerets de la central hidroelèctrica de Talarn es convertirà en una urbanització

Endesa, actual propietària, vendrà les set cases a les persones que hi viuen des de fa dècades i traspassarà els carrers a l'ajuntament

Tomàs Garcia Espot Talarn | 12 de juliol de 2024 a les 10:12
Una de les set cases de l'antiga colònia dels Nerets | Ajuntament de Talarn
L'antiga colònia dels Nerets de la central hidroelèctrica de Talarn es convertirà ben aviat en una urbanització del municipi. Així ho ha explicat a Pallars Digital el seu alcalde, Àlex Garcia, que celebra que després de més de 10 anys lluitant, finalment els seus veïns podran ser amos de les seves cases, actualment encara propietat d'Endesa.

L'origen del lloc es remunta més de 100 anys enrere, a principis del segle XX, durant la construcció de les centrals hidroelèctriques al Pallars Jussà. Aquestes cases allotjaven els treballadors, directius i enginyers de l'empresa La Canadenca.
 

Un dels carrers de la urbanització. Foto: Ajuntament de Talarn

 
Dècades més tard, però, els habitatges van deixar de complir aquesta funció, però diversos extreballadors d'Endesa -propietària del lloc- hi van continuar vivint, tot i que com a inquilins. Actualment hi viuen una trentena de persones.
 

Endesa invertirà uns 600.000 euros

Tal com explica l'alcalde, perquè els seus habitants passin a ser propietaris de les set cases, primer cal urbanitzar i reparcel·lar la zona en set porcions. Dos tràmits que ja han estat aprovats provisionalment per l'ajuntament, exposa Garcia. La segona condició és que Endesa realitzi les obres necessàries perquè el consistori pugui assumir els carrers del futur barri.

En total, l'empresa preveu invertir uns 600.000 euros per millorar l'enllumenat, adequar els vials i renovar serveis bàsics com l'aigua, la llum i el clavegueram. Un cop finalitzin els treballs -necessaris per complir la normativa urbanística- els inquilins tindran l'opció de comprar les cases, apunta Garcia.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació