Dimarts, 16 de juliol de 2024
jornades per a l'excel·lència

Bojan Krkić, Marc Buixaderas o Ferran Sàez, entre els ponents a les Jornades per a l’Excel·lència d’enguany

Els joves lideraran l’11a edició d’aquesta trobada, que se celebrarà a Esterri d’Àneu el 4 i 5 d’octubre

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 12 de juliol de 2024 a les 11:54
La presentanció de les Jornades ha tingut lloc aquest dijous a Lleida | Diputació de Lleida
L'exfutbolista Bojan Krkić, l’actor i monologuista Marc Buixaderas o l’escriptor i filòsof Ferran Sàez seran alguns dels ponents a les Jornades per a l'Excel·lència, que tindran lloc a Esterri d'Àneu del 4 i 5 d'octubre. En la seva 11a edició, la trobada tindrà com a protagonistes els i les joves del Pirineu i abordarà els seus problemes, inquietuds, reptes i propostes de futur.

Estaran dividides en quatre blocs, que entre altres àmbits obriran el debat i la reflexió sobre l’emprenedoria, la formació, l’accés a l’habitatge, l’ús de noves tecnologies, el teixit associatiu i l’oci, així com sobre els valors dels joves d’avui.

 
Durant la presentació de les Jornades aquest dijous a Lleida, el seu president, Jesús Montoliu, ha explicat que està previst que enguany hi participin unes mil persones, entre les que hi assistiran presencialment i les que ho faran telemàticament.
 
Per a Montoliu, la presència de la joventut no només figura als títols sinó que tot l’esdeveniment està liderat pels joves de les comarques de muntanya. Igualment, ha detallat que des de fa mesos i fins després de l’estiu, se celebraran diferents processos participatius per abordar diferents aspectes que preocupen aquest col·lectiu.

Per la seva banda, l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Pere Ticó, ha agraït l’esforç que es fa per "poder crear aquest espai de reflexió i punt de trobada de professionals i entitats de diferents sectors amb la voluntat d’aportar un impuls social, intel·lectual i econòmic a les nostres valls", ha dit.
 
Mentrestant, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que en onze anys, aquestes jornades han abordat aspectes crucials per a la millora de les condicions de vida dels habitants del Pirineu i que enguany és molt encertat posar la mirada en com la joventut pot arrelar projectes de vida al Pirineu. "La joventut del Pirineu té molts projectes de territori i moltes ganes de tirar-los endavant, que a més d’arrelar-los, permeten generar llocs de treball perquè altres joves puguin quedar-se i tenir un Pirineu viu" ha detallat Talarn.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació