Dimarts, 16 de juliol de 2024
calor

El Pallars disposa d'almenys sis refugis climàtics aquest estiu

Consulta a través d'un mapa interactiu si el teu municipi ha habilitat algun espai en cas d’onades de calor

Pallars Digital Pallars | 15 de juliol de 2024 a les 08:28
La piscina de Tremp serà un dels refugis climàtics de la ciutat | Ajuntament de Tremp
Els habitants del Pallars disposaran d'almenys sis refugis climàtics aquest estiu en cas que es produeixi una onada de calor. Així es pot consultar al mapa interactiu que ha fet públic Protecció Civil, on es poden veure els espais públics habilitats, com ara biblioteques, piscines o centres cívics.

 Consulta quins municipis del Pallars tenen refugis climàtics

A les comarques pallareses de moment hi ha cinc refugis previstos al Pallars Jussà i només un al Pallars Sobirà. Al sud es podran utilitzar per a aquest fi les piscines de Llimiana, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà i la de Tremp, com també la Biblioteca Maria Barbal. Al nord, mentrestant, hi haurà la piscina del municipi de Lladorre

Actualment, les dades comprenen més d'un miler de refugis climàtics de tot Catalunya. Aquests refugis estan pensants especialment per a persones vulnerables, com per exemple nadons, persones grans, malalts crònics i persones amb menys recursos. La llista s'anirà actualitzant a mesura que es rebi informació dels diferents municipis.

El refugi climàtic pot ser un espai exterior, com per exemple una arbreda o un parc amb molts arbres, o un espai interior. Si es tracta d'un espai interior, es recomana que s'hi mantingui una temperatura de 27 graus durant l'estiu i de 19 durant l'hivern. També es recomana que sigui el màxim d'accessible possible i que disposi de bancs o cadires per seure, d'aigua gratuïta per beure i que ofereixi seguretat als usuaris.

En el cas de biblioteques, piscines o centres cívics, compatibilitzen el seu ús habitual amb la funció de refugi climàtic, per la qual cosa no són instal·lacions assistencials. Quant a les piscines, en situació de sequera, pel que fa a considerar-les com a refugis climàtics a efectes de reomplir-les cal tenir en compte el que preveu el Decret Llei 4/2024.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació