Dimarts, 16 de juliol de 2024
sostenibilitat

Entra en funcionament un dels dos nous carregadors per a vehicles elèctrics de Rialp

Està ubicat a l’avinguda de la Generalitat i l’altre, que s'activarà a finals d’estiu, està situat a la plaça del Tornall

Pallars Digital Rialp | 15 de juliol de 2024 a les 11:59
Imatge del punt de recàrrega que ha entrat en funcionament a Rialp | Ajuntament de Rialp
L’Ajuntament de Rialp ha adjudicat la instal·lació i gestió dels dos nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics, mitjançant licitació, a Eranovum, productors d’energia renovable i operadors de punts de recàrrega. En total, l'empresa elèctrica ja ha instal·lat quatre punts de recàrrega per vehicles elèctrics o híbrids endollables al municipi de Rialp.

Un d'ells, el carregador situat a l'avinguda de la Generalitat ja ha entrat en funcionament, mentre que l'altre, situat a la plaça del Tornall, davant de la casa de la vila, es posarà en marxa a finals d’estiu. Els dos nous carregadors s'uneixen als que ja estan operatius des del juny del 2021 a la gasolinera de Rialp i a la zona del camp municipal Jaume Bonell.

Es tracta de dos equips de recàrrega ràpida de 120 kWh, cadascun dels quals compta amb dues mànegues de DC i una presa en AC. Per fer-lo servir, només cal registrar-se a l’app d’Eranovum, introduint les dades del vehicle i el mètode de pagament. Segons el consistori, aquesta instal·lació reforça el compromís de Rialp amb el transport sostenible, així com amb un turisme de qualitat i respectuós amb el territori.


Actualment, el Pallars disposa de prop d'una trentena de punts de càrrega per a aquest tipus de vehicles, repartits en municipis com Trempla Pobla de SegurLlavorsí o, més recentment, la Vall Fosca, que l'octubre passat en va instal·lar quatre a la Plana de Mont-ros, la Pobleta de Bellveí, el Museu Hidroelèctric i la Torre de Capdella. A la Pobla, el passat mes de maig es va obrir una licitació per instal·lar-ne dos de nous.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació