Dimecres, 17 de juliol de 2024
arts

El festival itinerant Errant aterra aquest any a Llavorsí

Se celebrarà entre dijous i diumenge i abasta disciplines tan diverses com les arts plàstiques i visuals, performance, música, fotografia, literatura i dansa

Pallars Digital Llavorsí | 17 de juliol de 2024 a les 10:12
Imatge de la presentació de l'Errant a la seu de l'IEI | IEI
Llavorsí és la població encarregada d'acollir enguany, del 18 i el 21 de juliol, el Festival Errant. Itineraris d'Art i Pensament, organitzat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llavorsí

L'Errant és un festival itinerant i gratuït que té com a finalitat promoure l'accés universal a la cultura, a l'art i al pensament entre la ciutadania de la demarcació de Lleida, en especial la que resideix en els municipis més petits. Es tracta d'una festa de la creativitat i un espai artístic que acull disciplines diverses com arts plàstiques i visuals, performance, música, fotografia, literatura o dansa.

En aquesta cinquena edició, el festival s'estructurarà a partir d'uns tallers artístics en obert i d'una programació d'activitats molt transversal que es podrà veure pels carrers i places del poble. Pel que fa als tallers artístics en obert, es desenvoluparan tots els dies del festival i esdevindran un espai on els artistes convidats mostraran al públic com és el seu procés de creació, com construeixen la seva obra i com la finalitzen. Els artistes participants seran Erik Schmitz Coll (instal·lació), Carme Malaret (ceràmica), Josep Minguell (pintura al fresc), Pep Aymerich (escultura de fusta) i Maria Giró (instal·lació).

Pel que fa a la programació d'activitats, el dijous 18 se n'han previst dues: l'anomenada En ruta, una projecció de diapositives de l'arxiu FSO (Francesc Sánchez Olmos, Siscu) amb l'excursió al Besiberri, a càrrec de Pau Minguet, que es farà a l'església de Santa Anna de Llavorsí; i el concert d'obertura del festival, a càrrec de Sandra Montfort, que portarà a la plaça de Biuse el seu segon disc, La Mona, una exploració del terreny on convergeixen la música folk i el pop dels vuitanta.

Passant al divendres 19, hi haurà una segona entrega d'En ruta, amb una projecció de diapositives (Aigüestortes) de l'arxiu FSO i un col·loqui sobre fotografia i excursionisme, amb Pau Minguet, novament a l'església de Santa Anna. També s'ha programat, a la plaça de Biuse, un concert amb Roger Conesa que porta per nom Endreça, l'espai on aquest artista posa ordre al seu polièdric món creatiu i vital en un mateix disc.

Dissabte 20 s'oferirà, al matí, Avui roselles, un duet de dansa i percussió a càrrec de Núria Andorrà i Maria Mora, que creen peces basades en la improvisació, una actuació que se celebrarà a l'església de Santa Anna. Al vespre hi haurà tres propostes, totes elles a la plaça de Biuse: obriran el foc les escriptores Anna Punsoda i Núria Bendicho, que oferiran un diàleg sobre creació literària. En acabar, es podrà gaudir d'un concert del Brian Caffrey Group, la banda liderada per aquest compositor dublinès; i, finalment, arribarà un concert de Guillem Roma Trio amb el seu cinquè disc, Postureo Real, amb el qual reafirma un compromís amb el seu estil personal i original.

El diumenge 21, darrer dia de l'Errant, començarà amb la performance Ocells perduts, de Laia Estruch, una activitat que tindrà com a escenari la llera del riu, a l'esplanada del bar restaurant Yeti. En acabar, a la plaça de Biuse es farà el concert de cloenda de l'Errant amb Mnemòsine, la deessa de la memòria en la mitologia grega, que dona nom i títol a aquest grup que arribarà a Llavorsí amb el seu nou treball discogràfic que revitalitza 13 cançons meravelloses i emblemàtiques del patrimoni cultural de la llengua catalana amb una sonoritat profundament mediterrània.

 Consulta el programa de l'Errant 2024 de Llavorsí
 

Llavorsí, cinquena seu

Des que es va posar en marxa l'any 2020, l'Errant ha viatjat a l'Alta Ribagorça (Pont de Suert, Vilaller, Vall de Boí); el Solsonès (Pinós, Sant Llorenç de Morunys, Olius), el 2021; Gósol, al Berguedà, el 2022, i el Cogul, a les Garrigues, l'any passat. Llavorsí, doncs, serà el cinquè destí de l'Errant, una població amb "racons i places que permetran desenvolupar les diferents propostes artístiques en un entorn amb molt d'encant", segons ha destacat el regidor de l'Ajuntament de Llavorsí, Josep Gasia.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació