Dijous, 18 de juliol de 2024
curses de muntanya

La Guingueta d'Àneu presenta la 1a edició de la Night Trail Bocafoscant

Es tracta d’una cursa nocturna de poc més d’11 quilòmetres que vol visibilitzar la dona en el món de l'esport

Pallars Digital La Guingueta d'Àneu | 18 de juliol de 2024 a les 10:09
Imatge de la presentació de la Night Trail Bocafoscant | Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la Night Trail Bocafoscant, una cursa nocturna de nova creació que se celebrarà amb sortida i arribada a la Guingueta d'Àneu el 31 d'agost en una distància d'11,11 quilòmetres i 630 metres de desnivell positiu. L'organització, formada per l'Espot Esquí Club Valls d'Àneu i l'Associació Esportiva Esport Femení Lleida, comptarà amb una trentena de voluntaris i preveu inscriure en la primera edició uns 150 participants.

La sortida de la cursa està prevista a les 20h des de la zona del darrere de l'Hotel Cases, i el tancament es farà a mitjanit. Els participants enfilaran una carretera asfaltada ubicada a l'altre costat del llac on s'arribarà creuant un pont i fins arribar a un corriol que fa pujada i així donar inici a l'ascens cap al punt més alt de la cursa, que és a la població de Dorve, concretament on es troba la seva Creu, localitzada a 1.524 metres d'altitud.

A partir d'aquí, el recorregut disposa d'un tram on es planejarà fins a arribar a una baixada direcció cap a la població de Lladorre i d'allí fins a Escalarre. Tot el recorregut serà per corriols, a excepció dels primers quilòmetres d'inici i la part final, des d'Escalarre fins a la tornada a la Guingueta d'Àneu, mateix punt d'inici.

El recorregut és de dificultat mitjana, per tant, qualsevol persona que vulgui iniciar-se en el món del trail running ho pot fer a través d'aquesta cursa, tal com ha comentat la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sandra Castro

Carme Cabanillas, membre de l'AE Esport Femení Lleida, ha afegit que la cursa pretén visibilitzar la dona en el món de l'esport. "Al Pirineu tenim esportistes i professionals de l'activitat esportiva que necessiten un altaveu per donar-se a conèixer, i aquesta és una bona oportunitat per fer un treball de camp, conjuntament amb l'Espot Esquí Club", ha indicat.

En aquesta línia s'ha manifestat Núria Codina, de la mateixa entitat, que ha explicat que han constatat que cada vegada s'incrementa més la participació de les dones en curses de mitja distància però que encara és baix en curses trail i que aquesta pot ser una bona oportunitat per començar a trencar aquestes dinàmiques.

L'organització de la prova compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Guingueta d'Àneu. De fet, a la presentació també hi ha assistit l'alcalde del municipi, Jordi Pallé. Plegats volen ajudar a promocionar les Valls d'Àneu com una destinació de turisme esportiu. Josep Llobera, representant de la secció de muntanya d'Espot Esquí Club Valls d'Àneu, ha destacat que es tracta d'una cursa que té la particularitat que és nocturna i que s'ha volgut que fos accessible per a tothom.
 

Taula rodona sobre dones i esport de muntanya

En el decurs de la roda de premsa també s'ha presentat la taula rodona Dones i esport de muntanya, que tindrà lloc el mateix dia 31 d'agost, a les dependències de l'Ajuntament de la Guingueta d'Àneu, a les 17h, amb la participació de diferents esportistes. Entre elles, Clàudia Llesuy atleta d'Isona membre del Club d'Atletisme de la Pobla de Segur (CAPS); Alba Juanes, del Sícoris Club de Lleida; Núria Codina, especialista en curses d'ultra trail; i Anna Figuera, atleta especialitzada en esquí de muntanya i membre de l'Espot Esquí Club.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació