Divendres, 19 de juliol de 2024
meteorologia

La primera calorada de l'estiu deixa els primers 40 graus de l'any al Pallars

Avís del Meteocat per calor intensa al Pallars Jussà aquest divendres i dissabte després que Llimiana hagi assolit els 40ºC

Jordi Ubach Llorens Llimiana | 19 de juliol de 2024 a les 08:40
Vistes del poble de Llimiana en imatge d'arxiu | Karles Berga
Catalunya es troba immers en un cicle de calor que aquests dies està arribant al seu punt més àlgid i que registrarà el seu pic entre aquest divendres i dissabte fruit de l'arribada d'un front càlid. La primera gran calorada de l'estiu, doncs, ha deixat els primers 40 graus de l’any al Pallars. Durant la jornada d'aquest dijous, i segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), Llimiana ha assolit els 40ºC, la temperatura més alta del dia en territori català.

Per sota queden estacions meteorològiques com les de Tremp, on també aquest dijous s'ha arribat als 39,2ºC, i Sant Romà d’Abella, que ha assolit els 38,9ºC, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). 

 

Avís per calor intensa al Pallars Jussà

La calor no sembla que hagi de cedir, tot el contrari. Per aquest divendres s'espera un dia semblant al d'ahir, amb xafogor, domini de l'ambient assolellat i amb calitja a causa de la pols sahariana. Avui també es poden assolir els 40ºC als punts més calorosos del Pallars. De cara a la tarda creixeran les nuvolades, que poden deixar algun ruixat o tempesta a l'extrem nord del Pirineu.
 
Pel cap de setmana, novament esperem dos dies tranquils, amb temperatures encara altes, sobretot dissabte. En aquest sentit, hi ha un avís del Meteocat per calor intensa tant divendres com dissabte al Pallars Jussà. Diumenge sembla que els termòmetres podrien baixar una mica, però encara farà calor.
 


Piscina gratuïta a Tremp

A causa de l'avís de risc per calor intensa, l'Ajuntament de Tremp ha anunciat que la piscina municipal de la capital del Pallars Jussà s'obrirà com a refugi climàtic i serà gratuïta aquest divendres i dissabte de 14:30h a 20h. L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament.
 


Recomanacions davant la calor

Davant pics de calor com el que vivim, es recomana beure aigua sovint -encara que no es tingui set- per evitar la deshidratació; no sortir al carrer durant les hores de més sol i, si es fa romandre en espais climatitzats i/o utilitzar protector solar i gorrano fer activitats físiques intenses; ventilar i refrescar la llar si pot ser durant les primeres hores del dia; i tenir cura especialment dels infants i les persones fràgils.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació