Divendres, 19 de juliol de 2024
rescat de muntanya

Rescaten en helicòpter un excursionista afectat per un cop de calor a Lladorre

L'avís el va donar una parella a través del 112, que alertava que la víctima es trobava esgotada

Jordi Ubach Llorens Lladorre | 19 de juliol de 2024 a les 10:06
Imatge del servei de rescat a Lladorre | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dijous a la tarda un senderista que es trobava indisposat mentre realitzava una excursió a Lladorre. L’avís, de les 17:35 hores, el va donar una parella a través del 112, que alertava que la víctima es trobava esgotada, segons han explicat els Bombers, degut a un cop de calor.
 
Per al servei els Bombers van activar un helicòpter amb efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE), que van evacuar l'home fins a l’heliport de Tírvia, des d’on va ser traslladat en una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a un centre mèdic.

La d'ahir dijous va ser una jornada marcada per la calor intensa al Pallars. En alguns punts, com Llimiana, es van assolir els 40ºC, mentre que en d'altres es van fregar, com és el cas de Tremp o Sant Romà d'Abella.


Aquest estiu els Bombers han hagut de realitzar més d'una quinzena de serveis de rescat al Pallars. Els tres darrers es van produir el cap de setmana passat a Mont-rebei, la Vall Fosca i Talarn.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació