Diumenge, 21 de juliol de 2024
rescat

Busquen un jove de 14 anys desaparegut mentre es banyava a la presa de Sant Antoni

Un testimoni va veure com el noi entrava a l'aigua, a prop de Talarn, i ja no en va sortir

Jordi Ubach Llorens Talarn | 20 de juliol de 2024 a les 14:05
Imatge del rescat a la zona de comportes de Sant Antoni | Cedida
Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra han reprès aquest diumenge a primera hora del matí la cerca d'un noi de 14 anys d'edat, desaparegut dissabte al migdia, mentre s'estava banyant a la zona de comportes de la presa del pantà de Sant Antoni, al terme municipal de Talarn. Segons un testimoni, el jove es va tirar a l'aigua per banyar-se i no n'hauria sortit.
 
Per aquest servei, l'avís del qual es va donar a les 12:33 hores, els Bombers han activat fins a sis dotacions terrestres i un helicòpter per mirar de localitzar el desaparegut. També s'hi han unit diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, també amb un mitjà aeri, així com membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) subaquàtic dels Bombers.

Després d'unes primeres hores de recerca infructuosa, efectius del GRAE subaquàtic van realitzar durant tot el dissabte diverses immersions en les aigües de l'embassament per intentar trobar el jove, operatius que van culminar sense èxit arribada la fosca nit. 

El dispositiu, que s'ha suspès durant la nit, s'ha reactivat aquest matí a primera hora per continuar amb la cerca, però per ara no han localitzat el noi. Segons han informat els Bombers, s'ha demanat a Endesa, companyia que gestiona la presa, que aturi les turbines per poder comprovar amb seguretat tots els conductes i reixats de la instal·lació. 


Una zona molt profunda

Aquesta indret del pantà és molt profund i es troba a tocar de la paret de la presa de Sant Antoni. Es tracta d'una zona de bany força freqüentada, especialment per veïns de les localitats més pròximes a la presa, com Tremp o Talarn. Donada la seva profunditat, la visibilitat és també molt baixa. Per aquest motiu, l'operatiu de rescat compta amb un robot especialitzat en recerques subaquàtiques.

 

Dia tràgic al pantà

Cal recordar que aquest mateix dissabte, també a les aigües del pantà de Sant Antoni, un home de 65 anys ha perdut la vida després de patir un accident amb una llanxa motora. L'home va morir ofegat al caure a l'aigua després de rebre un fort impacte al cap prop de la zona del Xiringuito de la Pobla de Segur.  


 Estem treballant per ampliar la informació


Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació