Dilluns, 22 de juliol de 2024
fauna

Moren 600 peixos, alguns d'espècies protegides, per un vessament de purins al riu Abella

Els Agents Rurals investiguen una bassa d’una granja de porcs i han obert diligències penals per un delicte contra el medi ambient

Pallars Digital Pallars Jussà | 22 de juliol de 2024 a les 08:01
Un peix mort trobat al tram del riu afectat per l'abocament | Agents Rurals
Els Agents Rurals i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) estan investigant un abocament de purins al riu Abella que ha tingut lloc aquest passat divendres. Segons han informat aquest dilluns els rurals, finalment s'han recollit fins a 600 peixos morts, tot i que en un principi la xifra era de 200.

La majoria dels exemplars són espècies protegides, com ara el Llopet de Riu, en perill d'extinció. En el tram de riu afectat, de cinc quilòmetres, no hi ha quedat cap espècie piscícola viva, apunten els rurals, mentre en dos l'afectació ha estat parcial. Els Agents Rurals ja han obert diligències per un delicte contra el medi ambient.
 
Les primeres investigacions dels Agents Rurals apunten al vessament d’una bassa de purins d’una granja de porcs. La investigació continua oberta i durant els propers dies faran seguiment de les afectacions al medi natural.
 
El riu Abella passa pels termes municipals d'Abella de la Conca, Isona i Conca Dellà, Tremp i Gavet de la Conca. És afluent del riu de Conques o Gavet per l'esquerra. Pertany a la conca de la Noguera Pallaresa i, per tant, a la del Segre.
 

Els fets poden constituir un delicte contra el medi natural. Foto: Agents Rurals

 

Continua la inspecció

Després de comprovar que el vessament s’havia aturat, els Agents Rurals tenen prevista durant aquesta setmana una inspecció més exhaustiva per determinar-ne la causa. Els fets, segons han informat des del cos, poden ser constitutius d'un delicte contra el medi natural.
 


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació