Dilluns, 22 de juliol de 2024
emergències

Queixes per la manca de metges al Sistema d'Emergències Mèdiques de Sort

La UGT denuncia que el personal de la dotació de suport vital ha de fer funcions que no li corresponen i sense cobertura legal

Pallars Digital Sort | 22 de juliol de 2024 a les 10:46
Dos ambulàncies davant de la Creu Roja de Sort | GSV
La manca de metges a la base del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de Sort ha generat malestar i queixes durant els últims dies. Així ho ha denunciat el sindicat UGT, que lamenta que l'empresa ha hagut d'activar un pla de contingència, i que tant a la capital del Pallars Sobirà com al Pont de Suert la dotació de suport vital, també coneguda com a UVI mòbil, es limita a tres persones.

Dos d'elles són personal d'Infermeria i l'altra un Tècnic d'Emergències Sanitàries. Una situació inèdita a l'Alt Pirineu i Aran, però que passa recurrentment en altres zones de Catalunya. En aquest sentit, David Cid, diputat dels Comuns al Parlament, ha alertat que "s'està obligant al personal d'Infermeria a fer funcions que no li corresponen, sense que disposin de cap cobertura legal que ho avali".
 
Així mateix, explica Cid, des de sindicat fa mesos que es denuncia les dificultats del SEM per atreure professionals. Un fet que provoca que cada dia "es produeixin descobertes en els llocs de treball" i es facin "serveis amb dotacions incompletes, i que poden posar en risc els pacients que s'han de traslladar".

A més, alerten que la manca de professionals afecta les centrals de coordinació, provocant demores en l’atenció de les trucades. Per tot plegat, els Comuns han registrat una sèrie de preguntes sobre la situació a les Terres de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, i també per conèixer la situació del Servei d’Emergències Mèdiques a la resta de Catalunya.  
 
D'altra banda, ha sol·liciat al Departament de Salut a explicar les dades per regió sanitària i que digui quants professionals manquen arreu i si saben perquè no es troba personal. Finalment, els Comuns també han demanat reunir-se amb els representants dels treballadors. 


Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació