Dimecres, 24 de juliol de 2024
ofegament

Troben el cos sense vida del noi de 14 anys desaparegut a la presa de Sant Antoni

El dispositiu de recerca l'ha localitzat aquest dimecres a uns 55 metres de fondària després de cinc jornades d'operatiu

Pallars Digital Talarn | 24 de juliol de 2024 a les 14:12
Una barca dels Bombers prop de la presa de Sant Antoni. | M. Lluvich / ACN
Els Mossos d'Esquadra han trobat aquest dimecres, després de cinc jornades de recerca, el cos sense vida del noi de 14 anys que dissabte a la tarda va desaparèixer mentre es banyava al pantà de Sant Antoni, a la zona de comportes de la presa de Talarn.

Segons ha pogut confirmar Pallars Digital, la troballa ha tingut lloc aquest dimecres al matí a través de la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra. El cos del menor d’edat s’ha localitzat amb l'ajuda del robot subaquàtic a uns 55 metres de fondària i en una zona de difícil accés. 

Els serveis d'emergències, formats en primera instància pels Bombers de la Generalitat i per la policia catalana, buscaven el jove des de dissabte passat, després que el 112 rebés una trucada a les 12.33h que alertava que un grup de banyistes presents a la zona havia vist un noi que havia entrat a l'aigua i no n'havia sortit.

La recerca ha estat complicada per l'orografia particular del pantà, amb grans plataformes de poca profunditat que de forma imprevista es desplomen fins a una fondària de 60 metres. El mateix dissabte a la tarda es van revisar les boques dels desaigües del pantà, protegides per reixes, per si el noi havia estat víctima de la succió. Davant del resultat negatiu, els esforços s’han concentrat en la recerca al fons del pantà, però la presència de sediments ha fet especialment difícil la tasca.

Per realitzar les immersions amb seguretat al pantà, cal tancar les turbines de la presa. A la vegada, però, Endesa, empresa que explota la infraestructura, ha de garantir el cabal ecològic del riu Noguera Pallaresa. Així, Bombers i l'empresa han hagut de pactar durant aquests dies els intervals de temps per poder fer immersions i permetre el cabal ecològic del riu.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha estat treballant també en l'operatiu, activant i oferint suport psicològic per a la família del menor. Amb la mort del noi certificada, es confirma, el dissabte tràgic al pantà de Sant Antoni, on recordem, a la zona del Xiringuito de la Pobla de Segur, un home de 65 anys va morir també ofegat al caure a l'aigua des d'una llanxa motora després de rebre un fort impacte al cap.


Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació