Dimecres, 24 de juliol de 2024
habitatge

Tírvia troba dos noves famílies amb infants per assegurar el futur de l'escola rural

A l’oferta, que ofereix un pis municipal a un preu molt assequible, s’hi havien presentat mig centenar de candidats

Pallars Digital Tírvia | 24 de juliol de 2024 a les 11:11
El poble de Tírvia en una imatge d'arxiu | ACN
La crida de l'Ajuntament de Tírvia per trobar famílies amb infants en edat escolar i assegurar així el futur de l'escola rural ha donat els seus fruits. Tal com avança Catalunya Ràdio, dos famílies han estat seleccionades després que més d'una cinquantena s'interessessin per l'oferta, que garantia un lloguer molt econòmic en un immoble municipal i amb un contracte de cinc anys.

Les dos famílies tenen dos fills cadascuna, amb la qual cosa l'escola de Tírvia -que compta amb una dotzena d'infants- guanyarà quatre alumnes durant el pròxim curs. Tot i l'alt nombre de candidates, diverses famílies es van fer enrere en veure on es trobava el poble.
 
El passat mes de maig, el consistori va penjar un anunci a les xarxes socials dirigit a famílies amb infants en edat escolar (de 3 a 9 anys) perquè s'establissin en aquest petit poble, que no supera els 200 habitants. Una fórmula per intentar pal·liar el despoblament que, de moment, sembla estar funcionant.

Fa més d'un any, Tírvia ja va engegar una iniciativa similar, oferint per a llogar una casa del poble situada al carrer de la Colònia, també per a famílies amb fills en edat per anar a l'escola. Mentrestant, al Pallars Jussà també s'han dut a terme iniciatives similars als municipis d'Isona i Conca Dellà i Gavet de la Conca.
 
Aquest últim va rehabilitar l'antiga casa de la mestra de Gavet per oferir-la per a lloguer social a famílies amb fills, mentre que vol el mateix al poble de Sant Miquel de la Vall. Poc abans, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà també va reformar la casa del mestre de Sant Romà d'Abella per tal d'afavorir el repoblament de la zona amb famílies joves. Un dels requisits era que els pares tinguessin un ofici per així fomentar el relleu generacional.


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació