Dijous, 25 de juliol de 2024
dol

Commoció a Tremp per la tràgica mort de Demba Konate amb només 14 anys

Entorn, família i amics del menor han iniciat una recollida de fons per poder repatriar el seu cos a Mali, el seu país d’origen

Pallars Digital Tremp | 25 de juliol de 2024 a les 08:35
La bandera de Tremp amb un crespó negre al consistori trempolí | TGE
Commoció a Tremp i al Pallars per la tràgica mort de Demba Konate, veí de la ciutat de només 14 anys, el cos del qual ha sigut trobat aquest dimecres al pantà de Sant Antoni després de cinc dies de recerca. Les mostres de suport i de condol s'han succeït després de conèixer-se la notícia; les primeres han vingut des dels ajuntaments Talarn i Tremp, que ha decretat dos dies de dol oficial a la ciutat per la pèrdua d'aquest jove veí.

L'alcaldessa del municipi, Sílvia Romero, ha volgut traslladar tot l'escalf de l'ajuntament a la família i a la Comunitat Africana de Tremp, alhora que ha agraït la feina dels cossos d'emergència i de seguretat que han participat en les tasques de rescat del menor. Aquest dijous a les 19h, a més, s'ha convocat un minut de silenci davant del consistori trempolí en memòria de Konate. 
 


Recollida de fons per repatriar el cos

Paral·lelament, la solidaritat amb l'entorn del menor en moments tan durs com aquest no s'ha fet esperar. D'aquesta manera, s'ha iniciat una recollida de fons per tal d'ajudar la família a repatriar el cos del menor a Mali, el seu país d'origen. Les donacions es poden fer a través del compte bancari ES87 2100 0030 8302 0162 5792.
 
Dos altres institucions del municipi també han volgut tenir un record per al jove desaparegut. En primer lloc, les Claretianes de Tremp, centre on estudiava Konate. En un sentit i emotiu comunicat, han destacat que el noi "no era només un estudiant exemplar, sinó també una persona entranyable que va deixar una petjada profunda en els cors de tots nosaltres. La seva alegria, amabilitat i dedicació eren valors que enriquien cada racó de nosaltres", expliquen.
 

D'altra banda, des de l'Escola de Futbol Tremp, club on militava el jove, han expressat la seva "profunda tristesa per la pèrdua d'un membre de la nostra família". "El Demba era un company increïble i un molt bon amic. Els nostres pensaments estan amb la seva família i amics en aquest moment tan difícil. Demba, sempre viuràs en el nostre cor".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E.F. Tremp (@ef.tremp)


Demba Konate feia tres anys que vivia a Tremp amb el seu pare i el seu germà. El pare residia a la capital del Pallars Jussà des de feia dos dècades, mentre que la mare és a Mali. La família de Konate ha agraït el suport i l'escalf rebut per part de tota la ciutadania en aquests moments de tristesa per la seva pèrdua.


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació