Dijous, 25 de juliol de 2024
habitatge

La reforma de l'Àrea Vacacional de la Pobla, paralitzada per la presència d'okupes als bungalous

L'ajuntament vol desallotjar-los per la via de la negociació o bé amb un judici previst per a finals de setembre

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 25 de juliol de 2024 a les 10:42
El consistori vol impulsar una FP de maçoneria per renovar l'interior dels bungalous | TGE
L'okupació de diversos bungalous està paralitzant la renovació de l'Àrea Vacacional de la Pobla de Segur. Així ho ha confirmat a Pallars Digital l'alcalde del municipi, Marc Baró, que apunta que des del consistori es desconeix si es tracta de les mateixes persones que fa cosa d'un any ja ocupaven aquests espais.

Baró assenyala que estan treballant per desallotjar-los, bé per la via de la negociació o a través d'un desnonament, per la qual està previst celebrar un judici a finals del mes de setembre, tal com ha confirmat l'alcalde. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra ja han identificat els dos okupes.
 
Aquest és el pas previ i necessari abans d'iniciar la reforma dels 18 bungalous de l'Àrea Vacacional, en desús des de fa molts anys. Després de descartar enderrocar-los -no compleixen la normativa urbanística- el consistori va decidir renovar-ne l'interior i disposar-los d'una manera diferent.

 
Per aquest motiu, l'Ajuntament de la Pobla vol implementar una formació professional de maçoneria, d'un curs de durada, i els alumnes de la qual s'encarregarien de realitzar aquestes obres. La voluntat és que els bungalous puguin acollir estudiants que resideixin al Pallars Jussà i també turistes durant l'estiu.

D'altra banda, el consistori desitja que els alumnes del futur curs rebin formació per part d'empreses de construcció de la comarca i, en acabar, els puguin arribar a contractar i així ajudar a fixar població al territori.
 
Aquests estudiants, a més, també rebrien nocions per instal·lar plaques fotovoltaiques i, si el resultat del primer any és positiu, la idea és repetir-ho durant els anys següents.


Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació