Dijous, 25 de juliol de 2024
Telefonia

Nous talls de telefonia i Internet a la Vall Fosca afecten una desena de pobles

És la segona incidència d'aquestes característiques que es produeix al municipi de la Torre de Capdella en menys d'un mes

Jordi Ubach Llorens Vall Fosca | 25 de juliol de 2024 a les 09:24
Vista panoràmica de la Vall Fosca | Ajuntament de la Torre de Capdella
Els clients de Movistar de prop d'una desena de pobles de la Vall Fosca tornen a estar des d'aquest dimecres al matí sense telefonia -fixa i mòbil- ni Internet. Així ho ha denunciat a Pallars Digital el regidor i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ramon Jordana, que ha mostrat el seu enuig amb el fet que una incidència greu com aquesta es torni a repetir al municipi en menys d'un mes de diferència.

Fa gairebé un mes, el 29 de juny passat, ja hi va haver una afectació idèntica a aquesta fruit d'una avaria que es va allargar durant quatre dies. Com en aquell cas, els pobles afectats actualment són, com a mínim, Mont-ros, PobellàPaüls de Flamisell, Astell, Aguiró, Obeix i la Plana de Mont-ros, tot i que també hi ha afectats a Erinyà, al terme municipal de Conca de Dalt.  

A part dels particulars, veïns de la vall, aquest tall en el servei també afecta un gran nombre de negocis, gent de pas i turistes. Qui també en surt perjudicat, especialment en aquesta època de l'any, són els serveis turístics, que no poden agafar reserves o fer cobraments amb targeta de crèdit.

Jordana lamenta que l'avaria de Movistar, novament, hagi deixat "pràcticament incomunicats" els veïns d'aquesta desena de pobles de la vall, entre els quals molta gent gran, un dels col·lectius més vulnerables en situacions com la que es pateix.

 

Talls constants

Aquesta no és la primera ocasió que el municipi de la Torre de Capdella pateix talls importants de telefonia i Internet. A banda de la de fa un mes, la darrera es va produir ara fa dos anys, quan l'ajuntament va arribar a denunciar els fets a l'Agència Catalana de Consum, mentre que l'anterior va ser al 2018, com en els anteriors casos, casualment també durant el mes de juliol.


Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació