Divendres, 26 de juliol de 2024
banca

La Banca Mòbil de Catalunya arribarà al Pallars al desembre

A les comarques pallareses aquest servei serà present en 20 municipis, 11 del Jussà i nou del Sobirà

Pallars Digital Pallars | 25 de juliol de 2024 a les 11:00
La consellera d'Economia, Natàlia Mas, i el director general de Caixa Enginyers, Joan Cavallé | Govern
El nou servei de Banca Mòbil de Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya, arribarà al Pallars el mes de desembre. Aquest servei permetrà a tota la població de Catalunya tenir accés a caixers automàtics i a qualsevol de les altres prestacions que poden obtenir en una oficina bancària.

A les comarques pallareses, aquesta iniciativa beneficiarà els més de 5.600 habitants de 20 municipis que no disposen d'aquest servei. No tenir caixer al poble és un problema per a milers de veïns, que es veuen obligats a desplaçar-se fins al municipi més pròxim amb caixer per fer gestions bancàries. 

 
El calendari d’entrada en funcionament s’ha donat a conèixer durant la presentació dels vehicles que s’utilitzaran per arribar als 503 municipis als quals s’ha ofert el servei, que equivalen a més de la meitat dels que hi ha a Catalunya.
 
El servei s’estrenarà a les comarques gironines al setembre i es desplegarà esglaonadament per tot el país fins al desembre. D’aquesta manera, el Govern vol garantir que l’accés als serveis financers arribarà al 100% de la població de Catalunya abans d’acabar l’any.
 

Els municipis beneficiats

Per una banda, al Pallars Jussà, els caixers mòbils arribaran a Castell de Mur, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Sarroca de Bellera, Senterada, la Torre de Capdella, Abella de la Conca, Gavet de la Conca, Llimiana, Sant Esteve de la Sarga i Talarn.  

Mentrestant, del Pallars Sobirà, podran gaudir d'aquest servei els habitants d'Alins, Alt Àneu, Esterri de Cardós, Farrera, la Guingueta d'Àneu, Lladorre, Soriguera, Tírvia i Vall de Cardós.
 


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació