Divendres, 26 de juliol de 2024
caiac

El Govern rep el campió del món júnior de Kayak Cross, Faust Clotet, al Palau de la Generalitat

Acompanyat de l’alcalde de Sort, Baldo Farré, el palista pallarès ha reivindicat el potencial dels esportistes del Pallars i la necessitat de destinar més recursos per millorar les instal·lacions

Pallars Digital Barcelona | 26 de juliol de 2024 a les 08:44
Clotet amb la vicepresidenta Laura Vilagrà i l'alcalde de Sort, Baldo Farré | Govern
El pallarès Faust Clotet Juanmartí ha estat rebut aquest dijous al Palau de la Generalitat després de proclamar-se campió del món júnior de Kayak Cross a Eslovènia a principis de juliol. El palista de l'Associació Esportiva Pallars, de només 17 anys, ha anat a Barcelona acompanyat de la seva família i de l'alcalde de SortBaldo Farré, per assistir a una recepció amb la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà.

 
Vilagrà ha celebrat el "gran moment" que viu l’esport català, tot posant en valor la feina de la Federació de Piragüisme i de totes les institucions del Pallars per l’esport d’elit i l’esport base. A més, ha refermat el compromís del Govern amb el Pirineu: "vam dir que apostàvem pel Pirineu més enllà de si es feien o no els Jocs Olímpics i ho estem demostrant, invertint-hi recursos i fent un acompanyament allà on calgui", ha asseverat.
 
Vilagrà també ha explicat que en els darrers mesos, el Govern ha multiplicat per vuit el suport als clubs, passant dels 750.000 euros del 2021 als sis milions d'euros el 2024, i ha destinat 15 milions en ajuts a les Federacions catalanes. Es tracta, apunta, de "la xifra més alta dels últims quinze anys".
 
Per la seva banda, Faust Clotet ha reivindicat el potencial dels esportistes del Pallars i la necessitat de destinar més recursos per millorar totes les instal·lacions. La pròxima cita per l’esportista lleidatà serà al Campionat d’Europa d’eslàlom júnior i Sub23 que tindrà lloc del 15 al 18 d’agost a Cracòvia (Polònia).
 

Sort, co-seu dels Mundials de Piragüisme 2027

El passat 9 d’abril, la Federació Internacional de Piragüisme va anunciar que la Seu d’Urgell i Sort havien estat escollides seus dels Mundials de Piragüisme de 2027. El jurat va reconèixer la proposta catalana per la seva sostenibilitat ambiental i energètica, així com per l’impacte positiu al territori.

Per l’alcalde de Sort, Baldo Farré, la celebració d’aquesta competició s’ha d’entendre com un "acte de país" i ha fet una crida a les institucions i a la ciutadania a implicar-s’hi "amb tots els esforços" perquè sigui un èxit. Sort acollirà les modalitats de descens i estil lliure aprofitant la baixada del riu Noguera Pallaresa a finals del mes de juny.
 


Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació