Divendres, 26 de juliol de 2024
turisme

La Diputació de Lleida aprova una moció que reclama un Pla Director pel congost de Mont-rebei

Presentat per Junts, el text demana planificar inversions per donar resposta a les mancances en seguretat, mobilitat i promoció turística del congost

Pallars Digital Lleida | 26 de juliol de 2024 a les 10:52
Imatge del ple de la Diputació de Lleida d'aquest dijous | Diputació de Lleida
El ple de la Diputació de Lleida d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Junts-Impulsem que demanava la necessitat de gestionar i ordenar l'espai del Congost de Mont-rebei i en reclamava inversions.

Concretament, la moció reclama l'elaboració d'un Pla Director que identifiqui, quantifiqui i prioritzi les actuacions necessàries a Mont-rebei, a nivell de seguretat, mobilitat i promoció turística i la dotació d'una partida per a començar amb les inversions en els pressupostos de la Diputació pel 2025.
 
El diputat noguerenc Marc Solanes ha declarat que "l'aprovació de la moció és una gran notícia per la Noguera i el Pallars Jussà", tot afirmant que "hem fet un pas endavant per Mont-rebei". Alhora, ha agraït la predisposició de la resta de grups.

D'altra banda, l'ens provincial també ha aprovat la incorporació de 3,5 milions d'euros dels romanents de tresoreria al pressupost del 2024 per a, entre altres qüestions, subvencionar inversions per a la restauració del patrimoni cultural a ajuntaments i entitats menors descentralitzades a través de l'IEI per valor de 2,5 milions d'euros.
 
El diputat de Finances i alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha defensat aquestes incorporacions pressupostàries per liquidar ajuts que estan pendents d'anualitats anteriors i "fer front a noves necessitats sorgides d'esdeveniments que no estaven previstos quan vam aprovar el pressupost, el novembre del 2023", com és el cas de l'ascens del Força Lleida a la Lliga ACB i la posada en funcionament del Museu Morera de Lleida.

Així mateix, s'ha fet l'aprovació inicial del Pla Econòmic als consells comarcals i al Conselh Generau d'Aran per a la promoció, planificació i estudi de les polítiques d'habitatge 2024-2027, amb una dotació pressupostària d'1,56 milions d'euros, per un període de quatre anys, a raó de 390.000 euros per anualitat.


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació