Dilluns, 29 de juliol de 2024
meteorologia

El Pallars, en alerta per onada de calor almenys fins dimecres

Protecció Civil activa el pla Procicat per les altes temperatures i demana a la ciutadania evitar estar a l'exterior les hores centrals del dia

Pallars Digital Llimiana | 29 de juliol de 2024 a les 09:24
Banyistes en una platgeta del pantà de Sant Antoni en una imatge d'arxiu | ACN
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest diumenge a la tarda l'alerta del pla Procicat per calor molt intensa a partir de dilluns que s'allargarà, almenys, fins al proper dimecres amb afectació a gairebé tot el país, incloses les comarques del Pallars.

També s'espera que durant les nits se superi els llindars de calor nocturna a molts indrets. El Departament de Salut ha posat el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut en fase 2.
 
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que es preveu una situació d'onada de calor des d'aquest dilluns i fins dimecres. Inicialment s'espera la superació de llindar de calor intensa especialment a les comarques de l'Empordà, i amb menys probabilitat a les comarques de la Garrotxa, Gironès i Pla de l'Estany.

Per dimarts la calor intensa afectarà comarques del pla de Lleida i de la Catalunya Central, i especialment a comarques del prelitoral de Barcelona i Girona. Per dimecres la calor més intensa afectarà principalment les comarques de Girona.

A més, l'SMC preveu, també, que durant les nits de dilluns i dimarts la calor serà intensa, especialment, a gran part de les comarques de Lleida així com al Litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.
 

Recomanacions davant la calor

Davant pics de calor com el que vivim, es recomana beure aigua sovint -encara que no es tingui set- per evitar la deshidratació; no sortir al carrer durant les hores de més sol i, si es fa romandre en espais climatitzats i/o utilitzar protector solar i gorrano fer activitats físiques intenses; ventilar i refrescar la llar si pot ser durant les primeres hores del dia; i tenir cura especialment dels infants i les persones fràgils.


Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació