Dimarts, 30 de juliol de 2024
manifestació

Unes 40 persones tallen la C-13 a la Pobla de Segur per protestar contra els feminicidis

Durant la protesta de diumenge es van viure moments de tensió amb alguns conductors, i els Mossos d’Esquadra van identificar tres persones

Pallars Digital la Pobla de Segur | 30 de juliol de 2024 a les 09:34
Imatge de la pancarta exhibida durant la concentració | Cedida
Unes 40 persones han tallat aquest diumenge la carretera C-13 a l'altura de la Pobla de Segur per protestar contra els feminicidis i la violència vicària que ha tingut lloc enguany tant a Catalunya com a l'Estat espanyol.

En la protesta, on van participar membres de diferents col·lectius del Pallars, es va recordar que les xifres són actualment de 47 dones i 9 criatures assassinades a Espanya, i 14 dones i 4 infants al principat.
 
Segons exposen els convocants en un comunicat, també es va protestar perquè el comptador de víctimes de violències masclista -feminicidis i criatures mortes per violència vicària- es reiniciï cada any, "com si els assassinats anteriors deixessin de comptar", exposen.

L'acció de protesta va coincidir amb l'operació tornada del cap de setmana, i els vehicles van estar aturats durant més de mitja hora. Un fet que va provocar moments de tensió amb alguns conductors. 
 
 

Tensió amb alguns conductors

Tal com s'afirma al comunicat, alguns dels manifestants van rebre "agressions físiques i verbals" per part de dos conductors que, apunten, van "insultar, empènyer, increpar, intimidar i intentar arrencar la pancarta de les mans de les manifestants i desallotjar-les, sense èxit". Un cop desconvocat l'acte, els Mossos d'Esquadra van identificar tres de les persones que s'havien manifestat.


Altres notícies que et poden interessar










  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació