Dimecres, 31 de juliol de 2024
arqueologia

En marxa una nova campanya arqueològica al Castelló Sobirà de Sant Gervàs

Els treballs donen continuïtat a les tasques realitzades els anys anteriors, i tenen com a objectiu conèixer les característiques del nucli d’hàbitat format als peus del castell

Pallars Digital Gavet de la Conca | 31 de juliol de 2024 a les 08:37
Imatge de les excavacions al Castelló Sobirà | Ajuntament de Gavet de la Conca
Gavet de la Conca acull des del passat 22 de juliol una nova campanya arqueològica al Castelló Sobirà de Sant Gervàs. Les tasques, que s'allargaran fins al 2 d'agost, van a càrrec de l'equip d’arqueòlegs del Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB), que compta també amb nois i noies del camp de treball internacional del programa Reading Life in the Rocks.

Els  treballs s’emmarquen dins el projecte quadriennal de recerca De ipsos kastellos: hàbitat i fortaleses de muntanya a la Catalunya medieval (s. IX-XIII), dirigit per la doctora Marta Sancho. Enguany, les tasques arqueològiques donaran continuïtat a les realitzades els anys anteriors.
 

Vista de les excavacions des del Castelló Sobirà de Sant Gervàs. Foto: Ajuntament de Gavet de la Conca

 
Aquestes tenen com a objectiu conèixer les característiques del nucli d’hàbitat que es va formar als peus del castell, veure el seu urbanisme i comprendre com s’accedia a la fortalesa des del poblat. 
 

Mentrestant, l'Ajuntament de Gavet de la Conca està redactant el Pla Director del conjunt monumental i està treballant en el projecte d’una segona fase de les obres per actuar en la consolidació de la torre i continuar amb l'excavació arqueològica. El projecte és finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat, els Fons Leader i la Diputació de Lleida.
 


Altres notícies que et poden interessar












  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació