Dimecres, 31 de juliol de 2024
homenatge

Senterada inaugura un monument dedicat a Evedasto Sanchís, l'antic apotecari del poble

Va aconseguir dur l’aigua a les cases i crear una xarxa de farmacioles per evitar el desplaçament dels malalts

Pallars Digital Senterada | 31 de juliol de 2024 a les 09:59
Inauguració del monument al Pont del Flamisell | Cedida
Senterada ha inaugurat aquest diumenge durant la 2a Fira d'Artesania un monument dedicat a Evedasto Sanchís Rico, apotecari del poble entre 1953 i 1965. Tot i que va néixer a El Pinós (Alacant), va ser una figura important en la història d'aquest nucli, impulsant l'arribada de l'aigua a les cases i també una xarxa de farmacioles per evitar els desplaçaments dels malalts.

Sanchís va exercir com a apotecari del municipi fins al 31 de juliol de 1965, quan es va traslladar amb la seva família a València. Gairebé 60 anys després, l'escultura instal·lada al Pont del Flamisell, i que porta per títol Aigua grata, vol recordar la tasca d'aquest personatge.
 

Imatge de l'escultura. Foto: Cedida

 
La inauguració ha comptat amb la benvinguda de l'alcalde de Senterada, Toni Toló, i també amb les notes històriques per part de Guillermina Subirà. Posteriorment, Josep Maria Quella, membre del grup Llobarros Platejats, ha interpretat l'havanera Oda a Senterada, mentre que la filla d'Evedasto Sanchís ha clos l'acte amb unes paraules d'agraïment.

El monument, format per dos planxes soldades, ha estat ideada i construïda per l’equip Lakata, i posa en valor la importància de l'aigua per a la supervivència d’aquesta zona del Pallars Jussà. En una d’elles figura el riu Flamisell, que va davallant des dels llacs de Capdella, i en l’altra es dibuixa el riu Bòssia que baixa de Sarroca i Manyanet. Tots dos s’ajunten en la part de l’antic barri de la Raval de Senterada, per donar a les aigües al Noguera Pallaresa.
 


Altres notícies que et poden interessar












  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació