Dijous, 1 d'agost de 2024
música

El 24è Festival de Música Vila de Rialp ofereix set concerts entre el 2 i el 18 d’agost

L’esdeveniment continua reivindicant la figura de Josep Sabarich, impulsor i fundador de la mostra l’any 2001

Pallars Digital Rialp | 1 d'agost de 2024 a les 11:35
Presentanció de la 24a edició de la mostra a Lleida | Diputació de Lleida
Rialp celebra del 2 al 18 d'agost la 24a edició del seu Festival de Música oferint un total de set concerts repartits entre l'església del poble i la de Caregue. Durant la presentació de la mostra a la Diputació de Lleida, la seva vicepresidenta, Sandra Castro, ha posat en valor aquesta nova edició, ja que "mostra la gran solidesa de l'organització que hi ha al darrere" i que ha convertit el festival en "un esdeveniment de gran prestigi al territori".

Per la seva banda, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Rialp, Josep Taribó, ha dit que "per a la vila de Rialp, aquest festival promou la cultura i la música i s'atorga una identitat de cohesió social i economia a la població". "El festival, afegeix, projecta una mirada plural des de les alçades del Pirineu".
 
El Festival de Música Vila de Rialp busca tenir un sentit cultural diferent, fent que les propostes siguin més properes i cuidant la diversitat de gustos musicals, des de la qualitat i la coherència. El director del festival, Quim Térmens, ha destacat que "aquest és un festival que el basem en la qualitat, la proximitat i el país

El festival i Memorial a Josep Sabarich, fundador del festival l'any 2001, començarà aquest divendres amb la conferència inaugural Antonio Vivaldi i els Ospedale Venecians, a càrrec de Joan Vives. El mateix dia, també s'oferirà el concert Les Quatre Estacions, amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i Antonio Garcia.

Seguirà el dia 4 amb les Cançons dels Brigadistes amb Brossa Quartet de Corda i Marta Valero, que oferiran una manera de recuperar la memòria històrica a través de la música. D'altra banda, el 9 d'agost es podrà gaudir d'Interluni, una obra a càrrec de Coloma Bertran i Lia Sampai.
 
L'11 d'agost serà el torn del Pérgamo Esemble i Belén Vaquero, que oferiran Agitata è l'alma, un apropament al món interior. El 17 d'agost signaran Anna Urpina i Nivcola Brovelli amb Delícies Barroques, una mostra de les delícies més espectaculars del barroc europeu. I finalment, tancaran el Festival el Quarter da Capo, integrat per Marcos Castro, Mireia Montiel, Raquel García i Marc Codina amb el Festival Rialp Jove, una mirada Vienesa.

 Consulta el programa d’actes del 24è Festival de Música de la Vila de Rialp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació