Divendres, 2 d'agost de 2024
muntanya

Jan Ballbè bat per segon any consecutiu el rècord d’ascens i descens de la Pica d’Estats

El corredor de 21 anys ha pujat i baixat el cim més alt de Catalunya en una hora i 56 minuts, millorant en vuit minuts la marca de l’any passat

Pallars Digital Vall Ferrera | 2 d'agost de 2024 a les 09:42
Ballbè fent el cim de la Pica | @jan_ballbe_
El corredor Jan Ballbè ha tornat a superar-se a si mateix batent de nou el rècord d'ascens i descens de la Pica d'Estats que va assolir l'any passat. Tal com avança el portal Ultres Catalunya, el jove de 21 anys ha pujat i baixat del cim més alt de Catalunya (3.143 metres) en una hora, 56 minuts i un segon, millorant en vuit minuts la marca del 2023.

Concretament, Ballbè ha trigat una hora i 13 minuts en fer el cim, i només ha necessitat 43 minuts per baixar de nou fins al Refugi de Vall Ferrera. No és cap secret que el jove corredor nascut a Ullastrell (Vallès Occidental) té una especial predilecció per trencar rècords a la muntanya, també personals.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jan_ballbe_

 
Tant és així que, si el 2022 havia aconseguit pujar i baixar de la Pica amb un temps de dos hores i 24 minuts, l'any passat va fer-ho amb dos hores, quatre minuts i 19 segons: una hora i 17 minuts pujant i 47 minuts baixant. 


Ballbè va marxar fa gairebé quatre anys del seu poble natal, amb la idea de viure a la muntanya, la seva passió. De fet, ha treballat en alguns refugis d’alta muntanya, com l’Angel Orus a Benasque o el de la Vall Ferrera, on ha estat les dos últimes temporades.
 


Altres notícies que et poden interessar
















  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació