Divendres, 2 d'agost de 2024
Meteorologia

Alerta per pluges intenses aquest divendres al Pallars

Les precipitacions podrien superar els 20 mm en 30 minuts a molts punts de Catalunya i especialment a les comarques del Pirineu i Prepirineu

Pallars Digital Pallars | 2 d'agost de 2024 a les 08:43
Imatge d'arxiu d'un intens ruixat sobre la ciutat de Tremp | Llibert Cases
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges intenses aquest divendres al Pallars i a les comarques del Pirineu, Prepirineu i la Catalunya Central.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les precipitacions podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a molts punts de Catalunya i especialment a les comarques del Pirineu i Prepirineu, Catalunya Central i la Terra Alta. A les comarques del Bages, Berguedà, Lluçanès i Ripollès, es podrien superar els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts.

 
Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta, aparat elèctric, fortes ratxes de vent i localment de pedra. En aquest sentit, Protecció Civil aconsella evitar desplaçaments en vehicle i aparcar en rieres o punts subterranis inundables. Cal circular preferentment per les rutes principals i les autopistes, moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat.

Si les precipitacions us sorprenen a la muntanya, cal dirigir-se a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents. En cas que us sorprenguin a casa, cal evitar baixar en zones inundables com ara el soterrani o el garatge.


Altres notícies que et poden interessar
















 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació