Diumenge, 4 d'agost de 2024
incendi

Un incendi forestal crema de matinada en una muntanya propera a Sort

El foc, que ja està estabilitzat, va obligar a suspendre un dels actes de ball de la Festa Major i va mobilitzar 25 dotacions dels Bombers

Pallars Digital Sort | 4 d'agost de 2024 a les 11:19
El foc s'ha declarat en un barranc a tocar de la carretera N-260 | M. Lluvich / ACN
Un incendi forestal s'ha declarat la matinada d'aquest diumenge en una muntanya propera a Sort i ha obligat a mobilitzar fins a 25 dotacions dels Bombers de la Generalitat. L'avís del foc s'ha rebut a les 02:19h en un barranc muntanyós, situat a tocar del quilòmetre 282,5 de la carretera N-260.
 
 
 
Les flames, que afectaven arbustos, vegetació baixa i massa forestal en una zona de difícil accés, han sorprès els habitants de la capital del Pallars Sobirà que gaudien de la Festa Major. De fet, l'incendi va obligar a suspendre el ball al Castell dels Comtes de Pallars amb les  actuacions dels grups La Catalana, Trambolicos i el Dj Matt Lasong.
 

El foc ha obligat a confinar el poble de Bressui. Foto: M. Lluvich / ACN


Els 68 efectius dels Bombers han prioritzat el treball amb eines manuals al flanc esquerre, ja que avançava en direcció al poble de Bressui, on s'havia demanat el confinament aquesta matinada. A les 7 del matí d'aquest diumenge, l'incendi ja s'ha donat per estabilitzat i encara hi treballen 18 dotacions terrestres.
 

Una espurna d'una torre elèctrica

L'alcalde de Sort, Baldo Farré, ha confirmat que l'incendi ha quedat només en "un ensurt" i ha celebrat que no hi hagi cap persona ferida. Farré ha apuntat que l'origen del foc seria una espurna en una torre elèctrica propera al municipi i que el vent hauria empès les flames muntanya amunt cap al nucli de Bressui, situat a 825 metres d'altitud. 

 


Altres notícies que et poden interessar
















  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació