Dilluns, 5 d'agost de 2024
Literatura

«Renecs» de Ramon Gallart guanya el 8è Concurs de Microrelats de la Vall Fosca

Es tracta d'un relat d'amor secret i silenciat protagonitzat per dos joves, un mosso de pagès i el fill de l'amo

Pallars Digital Vall Fosca | 5 d'agost de 2024 a les 10:36
Imatge de l'entrega de premis del concurs | CBP
Un relat ambientat en les tasques quotidianes d'una casa de pagès i els secrets que s'amaguen darrere la relació laboral entre dos joves és el guanyador de la 8a edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca. Es tracta de Renecs, de l'autor Ramon Gallart d'Astell, que parla de la història d'un amor secret i silenciat entre un mosso de pagès i el fill de l'amo de l'explotació.

Gallart, que ha guanyat 600 euros i el trofeu del concurs fet per la ceramista local Maria Grimalt i l'artista Blanca Font, ja havia guanyat el tercer premi en la 3a edició del certamen i el segon de la 5a convocatòria. L'entrega de premis del concurs s'ha celebrat aquest dissabte al Museu Hidroelèctric de Capdella.
 
El segon premi del certamen ha estat per l'autora barcelonina Gemma Busto per Ben lluny que descriu la fermesa i determinació d'un jove del poble de Capdella, que ha pres la determinació de marxar a una gran ciutat. D'altra banda, Llet agra de la mallorquina Raquel Perelló, s'ha emportat el tercer premi valorat amb 300 euros. L'obra narra en primera persona el que sembla un assetjament.

El jurat del concurs està format pels escriptors i filòlegs Meritxell Nus, Pep Coll, Ferran Rella i Ramon Sistac i la bibliotecària Joana Franch. L'acte de lliurament dels premis ha comptat amb l'actuació musical del grup Krregades de Romanços, un trio femení de polifonia vocal que interpreta cançons recopilades de la tradició oral del Pirineu i les terres de Lleida.
 
El concurs està organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella i va néixer amb l'objectiu de promocionar, a través de l'escriptura i la lectura, la marca de la Vall Fosca. Les obres premiades es poden llegir a la pàgina web del Museu Hidroelèctric de Capdella.


Altres notícies que et poden interessar


















  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació