Dimecres, 14 d'agost de 2024
infraestructures

El Govern adjudica les obres per rehabilitar el pont dels Palillos de Salàs

Els treballs començaran aquesta tardor perquè l'estructura pugui formar part de la via verda de Sant Antoni

Pallars Digital Salàs de Pallars | 6 d'agost de 2024 a les 09:43
El pont dels Palillos, en primer pla, sobre el Pantà de Sant Antoni | TGE
El Govern de la Generalitat ha adjudicat per un milió d'euros a l'empresa Artífex Infraestructuras les obres per rehabilitar el pont dels Palillos, a Salàs de Pallars. L'estructura, també anomenada pont de la Solana o de les Basses, discorre per la carretera C-13z sobre el pantà de Sant Antoni.

Així ho ha confirmat a Pallars Digital l'alcalde del municipi, Jaume Solé, que detalla que el projecte de renovació del pont depèn del Departament de Territori. Amb més d'un segle d'antiguitat, aquesta estructura -per on passava l'antiga carretera comarcal- està força deteriorada i requereix d'una actuació urgent.
 
En aquest sentit, està previst que els treballs de renovació comencin aquesta tardor i durin uns sis mesos. L'objectiu és que el pont dels Palillos pugui formar part de la via verda que uneix els embassaments de Sant Antoni i de Terradets
 

Imatge antiga del pont dels Palillos. Foto: Arxiu Nacional de Catalunya

 

Una obra pionera a Europa

El pont va ser construït entre finals de 1915 i mitjans de 1916 per l'empresa La Canadenca durant les obres de la presa de Sant Antoni, i després que el pantà inundés els dos antics ponts que connectaven aquesta zona del Pallars Jussà. Va ser una de les primeres obres d'infraestructura civil d'Europa fetes amb formigó armat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació