Divendres, 23 d'agost de 2024
tren de la pobla

Els usuaris del tren de la Pobla tornen a demanar millores al servei de cara al pròxim curs

L’oferta dels caps de setmana, la coordinació amb l’alta velocitat o l’electrificació de la línia, entre les reclamacions que posen sobre la taula

Pallars Digital La Pobla de Segur | 7 d'agost de 2024 a les 11:35
El tren de la Pobla en una imatge d'arxiu | TGE
Els usuaris del tren de la Pobla, liderats per l'Associació per a la Promoció del Transport Públic i reunits el passat dissabte, han posat de nou sobre la taula una sèrie de demandes per a la millora del servei de cara al pròxim curs. Una de les primeres és l'ampliació dels serveis els caps de setmana, durant els quals reclamen realitzar quatre viatges per sentit, tant els dissabtes com els diumenges.

Una altra demanda és la millora de la coordinació a Lleida entre el tren poblatà i l'alta velocitat cap a Barcelona. En aquest sentit, apunten que l'oferta de trens des de la capital del Segrià fins a la ciutat és "encara menor que abans de la pandèmia", alhora que reclamen bitllets integrats "a preus assequibles".

Així mateix, els usuaris volen incrementar la capacitat dels combois en hora punta. Detallen que en determinats moments del dia, entre Lleida i Balaguer, hi ha molta gent dempeus durant 25 minuts, la qual cosa, apunten, "resulta molt incòmoda".

A més, demanen garantir l'accés a Internet durant tot el trajecte per evitar l'apagada del servei entre Sant Llorenç i Cellers quan es creua el Montsec. D'altra banda, exposen la necessitat d'unificar els horaris els dies feiners, establint la darrera sortida de Lleida a les 19:30h, tal com s'havia fet històricament. 
 
Pel que fa a les reclamacions a mitjà termini, els usuaris del tren aposten per electrificar la línia amb una solució mixta entre la catenària i les bateries. En segon lloc, volen que es construeixi un hangar a la Pobla i un desdoblament de via entre Balaguer i Tremp per fer l'encreuament de trens i, finalment, assegurar la connexió en transport públic amb la línia des de qualsevol nucli del Pallars.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació