Dimecres, 14 d'agost de 2024
rescats

El Parc Nacional d'Aigüestortes construeix un punt de parada d'helicòpters

Aquesta instal·lació, situada a tocar del refugi Estany Llong, ha de permetre "rapidesa i efectivitat" en els rescats

Pallars Digital Vall de Boí | 8 d'agost de 2024 a les 09:08
Primer pla del punt 'Helistop' a tocar del refugi Estany Llong | M. Lluvich / ACN
El Parc Nacional d'Aigüestortes ha construït un punt de parada per helicòpters d'emergències a tocar del refugi Estany Llong (Vall de Boí). Es tracta d'una petició del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers donat el volum de rescats en aquesta zona i les característiques del terreny.

El director del Parc Nacional, Lluís Florit, ha explicat que aquest punt Helistop ha de permetre "rapidesa i efectivitat" en els rescats. Al Parc Nacional l'any passat hi va haver 114 rescats i en el cas concret de la vall de Boí (Alta Ribagorça) un total de 42. L'augment de visitants al medi natural fa que els rescats també augmentin, l'any 2013 se'n van registrar 33 a tota l'Alta Ribagorça, mentre que l'any 2023, un total de 47.
 
Florit ha explicat també que aquesta plataforma perquè els helicòpters puguin estacionar s'ha fet amb material de la zona per integrar-la al paisatge i reduir-ne l'impacte visual.

La ubicació del punt 'Helistop' respon al fet que es troba al fons d'una vall, la de Contraix, on anualment es produeixen diversos rescats a excursionistes. Posar-lo al costat del refugi Estany Llong ajudarà, doncs, a la coordinació dels rescats, ha afirmat el director del Parc.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació