Dimecres, 14 d'agost de 2024
literatura

Colm Tóibín presenta a Tremp, Sort i Farrera la novel·la «Una casa al Pallars»

L’escriptor irlandès, que passa llargues temporades a Farrera, és una de les figures més rellevants del panorama literari internacional

Pallars Digital Pallars | 8 d'agost de 2024 a les 10:59
L'escriptor Colm Tóibín | P. Francesch / ACN
L'escriptor irlandès Colm Tóibín presentarà durant els pròxims dies la seva darrera novel·la, Una casa al Pallars, en tres indrets de les comarques pallareses. La primera parada serà aquest mateix dijous a la llibreria La Singratalla de Tremp a les 19h.

A la mateixa hora de divendres, l'autor serà a la sala de plens de l'Ajuntament de Sort, mentre que el dimarts 13 a les 19:30h, el llibre es donarà a conèixer al Centre d'Art i Natura (CAN) de Farrera, on Tóibín passa llargues temporades des dels anys vuitanta.
 
 
Una casa al Pallars explica la història de tres germanes -la Núria, l'Eulàlia i la Montse- que, de molt joves, van marxar a l'Argentina, però que cinquanta anys més tard i de manera inesperada, els arribarà l'oportunitat de retornar a Burg, el poble del Pallars que els havia marcat la infantesa.

Aquesta obra, encara inèdita en llengua anglesa, ha estat traduïda al català i publicada per l’editorial Saloria. A l’acte de la Singratalla, l’autor estarà acompanyat per la traductora de la novel·la, Joana Pena-Tarradelles i també hi intervindran Judit Arrés Cardona i Marta Farré Corbera.
 
D’origen irlandès, actualment Tóibín exerceix de professor de literatura a la Universitat de Columbia, als Estat Units. La seva llarga trajectòria l’ha consagrat com una de les figures més rellevants del panorama literari actual.

Autor d'onze novel·les, incloent-hi l'acabada de publicar Long Island, continuació de l'èxit literari i cinematogràfic Brooklyn, i de diverses col·leccions de relats i obres de no-ficció, com ara el recull d'assajos sobre art La mirada captiva, Colm Tóibín ha rebut importants premis literaris i de la crítica.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació