Dimecres, 14 d'agost de 2024
btt

Una ruta d'enduro unirà Rialp i l'estació de Port Ainé el 2025

És un trajecte per a bicicletes de muntanya que duu a terme l'empresa Pallars Bike Trails per encàrrec de l'ajuntament pallarès

Tomàs Garcia Espot Rialp | 9 d'agost de 2024 a les 11:01
Tres ciclistes baixant per un bosc | Pallars Bike Trails
El Pallars Sobirà tindrà a partir de l'any que ve una nova ruta d'enduro que unirà l'estació de Port Ainé amb el poble de Rialp. Es tracta d'un trajecte per a bicicletes de muntanya que duu a terme l'empresa Pallars Bike Trails per encàrrec de l'ajuntament pallarès.

En total, constarà d'11 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell negatiu, la primera fase del qual ja està completada. Es tracta del tram entre Rialp i el poble de Roní, que ha durat dos mesos, i té un recorregut total d'uns sis quilòmetres i 900 metres de desnivell.
 
Tal com ha explicat a Pallars Digital l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, la idea de fer aquesta ruta sorgeix del projecte de cicloturisme impulsat des de la comarca i finançat pels fons europeus. A més, apunta que la ruta vol consolidar el municipi com a destinació esportiva a banda del futbol, l'esquí i les curses de muntanya, alhora que busca desestacionalitzar el turisme atraient nous visitants.

Així doncs, el projecte, que compta amb un pressupost d'uns 6.000 euros, vol posar en valor el potencial de la bicicleta a la zona i de la mà de Pallars Bike Trails. Una empresa que segons l'alcalde està fent una gran labor, ja que també es dediquen al manteniment dels senders.
 
Pel que fa al segon tram fins a l'estació de Port Ainé -previst per al 2025- Sabarich espera que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) el vegi "en positiu". "Port Ainé és un actiu molt important i porto anys demanant un bike park", exposa l'alcalde, que explica que és interessant que les administracions recolzin aquestes iniciatives. 

Així mateix, Gerard Sabarich vol que la nova ruta d'enduro vagi lligada a la via ciclista que unirà el seu poble amb Sort, i que preveu inaugurar-se durant el mes de setembre. D'aquesta manera, Rialp i el Pallars Sobirà volen continuar reivindicant-se com a referents de la bicicleta de muntanya.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació