Dimecres, 14 d'agost de 2024
alimentació

Retiren tots els lots d'un formatge fet al Pallars per salmonel·la

Consum ha activat una alerta alimentària per la presència d'aquest bacteri en aquest producte de Casa Mateu de Surp, elaborat amb llet crua d'ovella

Pallars Digital Pallars | 9 d'agost de 2024 a les 10:14
El formatge tou retirat del mercat | AESAN
Un formatge fet al Pallars ha fet saltar l'alerta alimentària per Salmonel·la Enteritidis en diversos punts de l'estat. Segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), s'ha rebut un avís de les autoritats sanitàries catalanes per la presència d'aquest bacteri en un formatge de pasta tova elaborat amb llet crua d'ovella a Casa Mateu de Surp (Rialp), que ja ha estat retirat.

Tal com apunten les primeres informacions, el producte ha estat distribuït inicialment a les comunitats de Catalunya i el País Valencià, tot i que no es descarten altres possibles redistribucions. L'AESAN recomana a totes aquelles persones que tinguin aquest formatge a casa seva que s'abstinguin de consumir-lo
 

Mentrestant, l'empresa de formatges del Pallars Sobirà ha informat que, a l'espera de resultats definitius, ja han retirat tots els lots del formatge afectat elaborats durant el mes de juliol. Des de Casa Mateu informen que només tenen coneixement d'un lot contaminat, i que des del moment que van detectar el bacteri, només elaboren productes pasteuritzats. Així mateix, han volgut agrair "la confiança que des de fa 18 anys dipositeu en nosaltres i continuem treballant per tal d'elaborar productes de la màxima qualitat".
 

Simptomatologia

En cas d'haver consumit el formatge i presentar alguna simptomatologia compatible amb la salmonel·losi (principalment diarrea o vòmits acompanyats de febre i mal de cap) les autoritats sanitàries recomanen acudir a un centre de salut.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació