Dimecres, 14 d'agost de 2024
alta tensió

L’acord d’investidura de Salvador Illa inclou el veto a la MAT del Pallars

PSC i ERC pacten oposar-se a la infraestructura de Forestàlia, que compta amb el rebuig dels ajuntaments afectats i el Consell Comarcal del Pallars Jussà

Pallars Digital Pallars | 9 d'agost de 2024 a les 11:55
Pancarta contra la MAT del Pallars en una imatge d'arxiu | PUCAE
L'acord que ha fet possible la investidura Salvador Illa com a nou president de la Generalitat inclou el veto a la MAT del Pallars. Segons avança Segre, el pacte entre el PSC i ERC suposa que el nou executiu socialista s'oposarà a aquesta línia d'alta tensió, com també les previstes al Segrià i les Garrigues i la de Begues (Barcelona).

En concret, l'acord considera aquests projectes -promoguts per l'empresa Forestalia- com a "contraris" al model energètic pactat entre els dos partits, que posa per davant l'autoconsum i les comunitats energètiques, així com la producció d'energia de proximitat
 
Pel que fa a la MAT del Pallars, que passaria pels municipis de Castell de MurGavet de la ConcaIsona i Conca Dellà i Tremp, compta amb el rebuig frontal dels seus ajuntaments, del Consell Comarcal del Pallars i de bona part de la ciutadania pallaresa.
 

A punt per a la via penal

Després d'interposar recursos d'alçada contra la línia el passat mes d'octubre, aquestes administracions locals recorreran ara a la via penal (contenciós administratiu) per tal d'intentar impugnar i aturar aquest macroprojecte. Un pas pel qual ja han aconseguit recaptat els fons necessaris per dur-lo a terme, tal com assegura el rotatiu lleidatà.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació